WeTu Analytics

The Victoria Falls Hotel

Het Victoria Falls Hotel, in de volksmond bekend als „de grote oude dame van de watervallen”, ligt in het Victoria Falls National Park, een werelderfgoed, en is lid van de exclusieve Leading Hotels of the World. Het is een van de slechts drie IS0-geaccrediteerde hotels in Zimbabwe.

Het vijfsterrenhotel in Edwardiaanse stijl, gebouwd in 1904, combineert de charme van het oude met het gemak van het nieuwe. Het ligt in weelderige tropische tuinen met lelievijvers, palmbomen en semi-tropische struiken en biedt de rust en afzondering waar veel gasten naar op zoek zijn. De beroemde Victoriawatervallen liggen op slechts tien minuten loopafstand en „de rook die dondert” of „Mosi-O-Tunya” in het lokale dialect, is duidelijk hoorbaar en zichtbaar vanaf deze luxueuze bezienswaardigheid.

Service van wereldklasse en ongeëvenaarde keuze en bereiding van eten en drinken maken het hotel tot een trekpleister voor zowel internationale bezoekers als de lokale bevolking. De weelderige Livingstone Room voor lekker eten en dansen, de Jungle Junction met zijn beroemde ontbijt- en dinerbuffetten en etnisch entertainment in de avonduren, bieden afwisseling en ruime keuze. Stanley's Terrace, met een duidelijk uitzicht op de Victoria Falls Bridge, die Zimbabwe en Zambia met elkaar verbindt, staat bekend om zijn cocktails en afternoon tea. The Terrace is al meer dan een eeuw een ontmoetingsplaats voor avonturiers in Afrika.

De sfeer van het hotel is doordrenkt van die geschiedenis en alle suites zijn ingericht in de gracieuze Edwardiaanse stijl uit de koloniale tijd van Zimbabwe. Kleine vergaderingen en privé-dinerfaciliteiten zijn gemakkelijk te regelen voor diegenen die zaken willen combineren met veel plezier, en dat alles in een afgelegen en discrete omgeving.

Een groot zwembad, een luxe lounge en een kapel maken deel uit van het complex. Golfers kunnen genieten van 18 holes op de kampioensbaan van het nabijgelegen zusterhotel, Elephant Hills Resort.

Maar het is het Victoria Falls Hotel dat nog steeds de belangrijkste attractie is voor bezoekers. Wakker worden met het geluid van „de donderende rook”, de zon zien opkomen onder de mist van een van de zeven natuurwonderen van de wereld en de maanregenboog's nachts, en ondertussen genieten van de geschiedenis en sfeer van vervlogen tijden, is meer dan onvergetelijk — het is uniek.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

The Victoria Falls Hotel

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen