WeTu Analytics

Marataba Conservation Camps Founders Camp

Land & water safari experiences

Verken Marataba tijdens dag- en nachtgamedrives en bootcruises met je gids en bekijk de wilde dieren in het wild tegen de spectaculaire achtergrond van het Waterberggebergte. Beide activiteiten bieden een algemeen milieuinzicht in het gebied, inclusief inzicht in het moderne natuurwerk en de praktijk. Vooral boottochten bieden een uitstekende mogelijkheid om te vogels te vogels.

Alle leeftijden | Geen fitness nodig

Toon meer
Toon minder

Hiking & walking safaris

Als je Marataba te voet doorkruist, ga je naar plekken die er maar heel weinig zijn geweest. Loop door de kloven, rivieren en bergruggen en geniet van zwemmen in rotspaden, picknicks en meer inzicht in de natuurbewaringspraktijken van Marataba. Onze wandelingen zijn afgestemd op verschillende fitnessniveaus en leeftijden en kunnen korte wandelingen zijn over een vlakke ondergrond, gezinsvriendelijke wandelingen met een introductie tot tracking of langere wandelingen in de bergen.

Alle leeftijden | Op maat gemaakt voor fitnessniveaus

Toon meer
Toon minder

Wildlife interventions

Het monitoren en beheren van dieren in het wild is een kernfunctie van het conservatieteam van Marataba en als de timing goed is, kunnen gasten meedoen. Timing speelt een grote rol in interventies, dus deze zijn niet gegarandeerd en zijn ook niet de focus van een verblijf in Marataba. Sommige wilde dieren kunnen echter vooraf worden gepland en geboekt; neem contact met ons op voor meer informatie. Er kunnen toeslagen van toepassing zijn.

Alle leeftijden | Enige mate van conditie vereist voor bepaalde interventies

Toon meer
Toon minder

Predator management

Sluit je aan bij het monitoringteam en telemetriecord met kraag. Loop in de waarneming, beoordeel het gedrag van dieren en rapporteer de bevindingen terug aan het conservatieteam. Deze activiteit is het hele jaar beschikbaar en is het beste in de vroege ochtend of in de late namiddag.

15 jaar | Enige mate van conditie vereist

Toon meer
Toon minder

Elephant management

Help bij het samenstellen van individuele identikits voor olifanten en het bepalen van de groeicijfers. De informatie wordt jaarlijks vastgelegd en geëvalueerd, samen met de impactbeoordelingen van olifanten en resultaten van luchtonderzoeken. De resultaten worden vervolgens gebruikt om voortdurende acties en interventies te informeren.

Compilatie van olifantenidentikits: alle leeftijden | Geen fitness vereist
Effectbeoordeling van olifanten: alle leeftijden | momenteel twee keer per jaar uitgevoerd; vraag naar details.

Toon meer
Toon minder

Camera trap set up & analysis

Kijk eens achter de schermen naar wat er overdag en nacht in het park gebeurt met de
analyse van beeldmateriaal van cameravallen. Deelname aan de selectie van geschikte locaties voor
plaatsing van de cameraval is een informatieve en leuke ervaring voor alle leeftijden en omvat
de identificatie van sporen van dieren en gedragstekens, die allemaal in overweging moeten worden genomen wanneer
een valstrik plaatsen.

Deze activiteit is afhankelijk van de locatie en leeftijden en fitnessvereisten variëren afhankelijk van de locatie.

Toon meer
Toon minder

Ecology experiences

Neem deel aan reguliere veldconditieonderzoeken (VCA's) en breng een informatieve ochtend door met het overwegen van wat er nodig is om ervoor te zorgen dat de habitat van Marataba geschikt blijft voor de soorten die hier worden bewaard. De interventie omvat het identificeren en registreren van alle grassoorten en biomassa op 100 punten langs een lijntransect. Biomassa wordt bepaald met een speciaal gebouwd apparaat dat een schijfweidemeter wordt genoemd, die effectief de hoeveelheid beschikbare gras meet om te begrazen.

Alle leeftijden | Geen fitnessniveau nodig

Toon meer
Toon minder

Area integrity & protection

Neem deel aan het bewaken en lopen van het hek lijn voor een snare patrouille check. Deze activiteit begint met het leren hoe gemakkelijk strikken worden gemaakt, hoe ze worden opgezet en de schade en dodelijke slachtoffers aan wilde dieren. Dit is niet alleen levensreddend voor potentiële strikslachtoffers, maar is ook een welkome steun voor de veldwachters die een enorme verantwoordelijkheid op hun schouders dragen.

Alle leeftijden (aanpassingen beschikbaar voor kinderen) | Enige mate van fitness vereist

Toon meer
Toon minder

Community outreach

Bezoek onze door de gemeenschap gedreven moestuin en ontmoet Lucas Monyeki. Van het oogsten van producten tot het genieten van een plantaardige lunch, dit is een leuke interactie met de lokale gemeenschap.

Alle leeftijden | Geen fitness nodig

Toon meer
Toon minder

Mindfulness

Adem. Vertraag je geest, wees aanwezig en waardeer waarlijk waar je bent. Elk van de gastententen heeft yogamatten om ontspanning en mindfulness te helpen.

Alle leeftijden | Variërende fitnessniveaus (let op: dit is geen begeleide activiteit; informeer naar wellness & meditatie retraites)

Toon meer
Toon minder

Rhino ear notch identification

Leer hoe je neushoorns kunt identificeren door hun oorinkepingen. Deze ervaring kan in elk stadium op een game drive worden gedaan en door alleen maar naar deze prachtige dieren te kijken, begin je een deel van het werk en de monitoring te begrijpen dat plaatsvindt.

Alle leeftijden | Geen fitnessniveau vereist

Toon meer
Toon minder

3-day rhino conservation safari

Deze ervaring is alleen beschikbaar van 01 feb tot 31 oktober. Er geldt een toeslag.

DAG 1: Kom aan en geniet van een lichte lunch voor een briefing over de doelen en doeleinden van neushoorns inkeping. Uw
gids zal individuele verantwoordelijkheden en taken toewijzen voor tijdens het proces, alvorens op weg te gaan op een neushoorn identificatie station in de late namiddag. Deze drive zal u toelaten om specifieke neushoorns individuen te identificeren en meer te weten te komen over de sociale interactie en make-up van neushoorngroepen.

DAG 2: Een vroege wake up call om de neushoorn te lokaliseren! Het conservatieteam wordt geïnformeerd en voorbereid op actie en, zodra de helikopter binnenkomt, trekt u zich terug naar een veilige afstand en zal de neushoorn zijn
Darted. U voert dan uw vooraf toegewezen verantwoordelijkheden uit voordat de neushoorn wordt gewekt en bewaakt gedurende 30 minuten na het darten. Een follow-up en verdere post-notching monitoring vindt plaats in de namiddag.

DAG 3: Als ongunstige omstandigheden worden ervaren op dag 2, dan gebruikt u vandaag als uw kerfdag.
Kies anders andere ervaringen om's ochtends en's middags van te genieten.

Alle leeftijden | Enige mate van fitness vereist

Toon meer
Toon minder

Star Camp Out

Ontkoppel je met de moderne wereld en maak weer contact met de natuur in de Star Camp Out. Gelegen in een afgelegen hoek van het park, bewaakt door de stoere Diamant Mountains, liggen de vier tenten mijlenver van alles en iedereen, en bieden een perfecte ontsnapping in de ritmes van de wildernis. Voeg een nacht (of meerdere) toe aan een verblijf in het Founders Camp en breng uw dagen door in het wild en verken de heuvels en kloven rond het kamp. Keer terug voor een ijskoude G&T bij het vuur en val in slaap onder de eindeloze sterrenhemel.

Beschikbaar van 1 maart - 31 oktober | 12 jaar + | 4 tenten

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Marataba Conservation Camps Founders Camp

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen