WeTu Analytics

Borana Lodge

Game Drives

Game drives worden uitgevoerd door getrainde Keniaanse veldgidsen die een brede lokale kennis van het gebied hebben, samen met de flora en fauna. Game is het best te zien vroeg in de ochtend of in de middag, nachtelijke ritten kunnen worden geregeld voor vertrek na het diner, die gasten de mogelijkheid om interactie met nachtelijke dieren zoals stekelvarkens en aardvark te hebben.

Er zijn een scala aan activiteiten om kinderen bezig te houden met rijden, waaronder neushoornkaarten en leeuwensnorharen spotkaarten.

Toon meer
Toon minder

Rhino Tracking on Foot

De Borana Conservancy rangers zijn verplicht om elke individuele neushoorn één keer per dag te zien. De gasten hebben de mogelijkheid om te voet met de rangers te gaan, eerst in de ochtend, om een individuele neushoorn op te sporen en te identificeren.

Als je zulke grote wezens te voet bekijkt, krijg je een opwindende ervaring en inzicht in het leven van een lid van het antistroperende team van Borana Conservancy.

Toon meer
Toon minder

Horse Riding

Borana Conservancy is uitgerust met twee sets stallen, die elk geschikt zijn voor ruiters met verschillende ervaring.

Onze grotere stallen zijn geschikt voor de meer gevorderde renner, met ex-polopony's die meer dan twee uur lang over de serre rijden. Dit is een fantastische manier om het wild te zien zonder het geluid van een motor.

Stallen voor de minder gevorderde renners (inclusief kleine kinderen) liggen aan de oostkant van Borana Conservancy en rennen in een veel langzamer tempo. De bruidegom is erg blij met het nemen van kinderen voor korte ritten op lead reigns wat een geweldige manier is om hun vertrouwen op te bouwen.

Alle gasten jonger dan 21 jaar dienen een rijhelm te dragen.

Toon meer
Toon minder

Mountain Biking

Voor de meer avontuurlijke, mountainbiken is een must. We hebben een assortiment volwassen fietsen beschikbaar samen met een kleinere fiets geschikt voor kinderen van 9 jaar of ouder.

Gasten moeten relatief fit en zelfverzekerd zijn met off-road fietsen. De heuvels en valleien bieden het perfecte terrein voor fietstochten met adrenaline.

Helmen zijn voorzien.

Toon meer
Toon minder

Deployments with the Borana Conservancy anti-poaching team

Gasten van Borana Lodge krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan ons anti-stroperij team tijdens hun avonduitzendingen. Hierdoor kunnen gasten achter de schermen een beeld krijgen van hoe het behoud op Borana werkt.

Gasten krijgen een rondleiding door het hoofdkwartier van de boswachter en ontmoeten de hoofden van de beveiliging. Na een kennismaking met het team en hoe ze opereren, zullen de gasten dan helpen met het afzetten van rangers op verschillende locaties op Borana waar deze mannen dan de nacht doorbrengen, met een waakzaam oog op het conservatorium.

Toon meer
Toon minder

Guided Bush Walks

Bush wandelingen worden uitgevoerd door een ervaren veldgids begeleid door een gewapende Borana Conservancy ranger.

Tijdens het wandelen hebben de gasten de kans om de kleinere aspecten van het ecosysteem Borana te waarderen. Borana gidsen zijn zeer deskundig en geven inzicht in de medicinale en praktische toepassingen voor inheemse planten.

Wandelingen rond het terrein van de lodge kunnen worden geregeld voor kinderen, terwijl de ouders genieten van wat rust. Kinderen zullen leren over de vogels en planten, evenals de sporen van kleinere wezens die in lodge leven.

Toon meer
Toon minder

Visit to the Ngare Ndare forest

Gelegen op de zuidelijke grens van Borana Conservancy, toont het Ngare Ndare bos het schril contrast tussen de verschillende ecosystemen van Noord-Kenia.

Het inheemse bos van 13.000 hectare, bestaande uit Afrikaanse olijven en cederbomen, biedt een veilige haven voor olifant en andere grotere zoogdieren, evenals een fantastische verzameling exotische vogels en vlinders. Door het bos ligt een kristalheldere turquoise rivier, gevoed door de ondergrondse gletsjerbron van Mount Kenia smeltwater. Met adembenemende watervallen en niet een ander mens in de buurt, is het de perfecte plek voor een verkwikkende duik tijdens de hitte van de dag.

Het Ngare Ndare Forest biedt ook een indrukwekkende canopy walk. Deze hangbrug hangt op 30m boven de grond en loopt 400m door het bos. Wandelen over de lengte van de brug is een echt meeslepende ervaring, met wilde dieren en prachtige vogels zingen een dansende boven, het moet worden gezien om te geloven. Er is een groot platform gelegen aan het einde van de luifel wandeling, waar de lunch zal worden geserveerd, met een fantastisch uitzicht op de rivierbalg - waar olifant en buffels vaak te drinken zijn of zelf zwemmen.

Toon meer
Toon minder

Local school visits

Borana Conservancy financiert met trots zeven basisscholen en verzorgt beurzen voor meer dan twintig middelbare schoolkinderen.

Een bezoek aan een van de basisscholen in de omgeving is een fantastisch inzicht in het Keniaanse leven. Kinderen zijn erg blij om hun schooldagen te delen met bezoekers en houden ervan om mensen op het terrein te laten zien. De hoofdmeester van de school geeft gasten een rondleiding voordat ze naar een van de klaslokalen gaan. Er zal de mogelijkheid zijn om te zien hoe de kinderen hun dagen doorbrengen en hoe blij ze zijn om te leren.

De schoolleraren moedigen bezoekers aan om een kunstles te volgen of's middags te sporten. Voetbal en volleybal zijn erg populair in Kenia, dus hardloopschoenen zijn een must!

Dit is een fantastische activiteit voor gezinnen, het bezoeken van kinderen en lokale kinderen maken vaak goede vriendschappen, het is een ervaring die niet gemakkelijk vergeten wordt.

Toon meer
Toon minder

Local Maasai Village Visits

Borana heeft een nauwe relatie met een van de gemeenschappen ten noorden van de conservatieleiken die graag hun cultuur willen delen.

Je wordt ontmoet door een Maasai-oudste die je een rondleiding door het dorp geeft en de geschiedenis van de Maasai-stam beschrijft. Verschillende leden van de gemeenschap laten je hun gewoonten, manieren van leven en tradities zien. De tour eindigt meestal met een traditionele tribale dans die je zal aanmoedigen om mee te doen.

Dit is een fantastische onderdompeling in de traditionele Keniaanse cultuur.

Toon meer
Toon minder

Navraagformulier

Borana Lodge

*Vereiste velden

Voornaam *
Achternaam *
Emailadres *
Telefoonnummer *
Land van Verblijf
Stad
Geschatte Aankomst
Aantal Dagen
Opmerkingen of Vragen