Bangkok

Dagen 1 - 4

Bangkok is al vele jaren een van de meest opzienbarende en populaire steden ter wereld. Opzienbarend vanwege zijn chaotische karakter en grote contrasten; van eenvoudige houten huizen tot de meest moderne wolkenkrabbers. Bangkok is een mix van oud vs nieuwe, modern vs traditie, Sjiek dineren vs streetfood, die deze stad een ongekende beleving geven. Bekend om zijn fameuze streetfood maar ook zijn er honderden andere restaurants van heel goedkoop tot michelin-ster, wat Bangkok tot een culinair paradijs maakt. Een stad die dag en nacht leeft, geweldige kleurrijke markten met tal van etenswaar, honderden soorten kruiden en tal van andere snuisterijen. Dit, in combinatie met ultra moderne shopping malls, maakt Bangkok bij uitstek geschikt als  winkelparadijs.

De tempels en paleizen zijn veelal architectonisch één groot meesterwerk en trekken dagelijks duizenden bezoekers. De felle kleuren van de paleizen die hun schoonheid in de zon weerspiegelen zijn zelfs in werkelijkheid bijna oogverblindend! Beroemde musea en een niet te missen avontuurlijke tocht per zogenaamde longtailboot door de smalle kanalen, ook wel klongs genoemd. Maak een, bij Nederlanders welbekende, fietstocht die een heel ander Bangkok laat zien. Dit is Bangkok; een wereld op zich en met geen andere stad te vergelijken. Drukte en rust in één woord samengevat, waar het boeddhisme als een rode draad doorheen loopt. Levendigheid volop maar bovenal wordt het karakter van deze nimmer slapende stad gevormd door de vriendelijkheid van de Thai zelf. Altijd weer die lach en warme gastvrijheid die in de cultuur zit verwoven en hier wordt gezien als de normaalste zaak van de wereld. 
U zult zich van harte welkom voelen in Bangkok!

Meer Informatie

Bangkok

Loei Province

Dagen 4 - 6

Het andere Thailand vinden we in de provincie Loei. Hier staat het toersime nog in de kinderschoenen en wordt Loei nog maar nauwelijks bezocht door Westerse toeristen. Dat heeft alles met de geschiedenis van doen, want jarenlang was de provincie vrijwel ontoegankelijk waardoor het toerisme pas laat op gang kwam. Loei grenst aan Laos en beschikt over een schitterend berglandschap. De provincie is bezaaid met Nationale Parken die tot de populairste van heel Thailand behoren. Zoals o.a. Phu Kradung, Phu Luang met meer dan 350 wilde olifanten, Phu Ruae en een aantal natuurparken zoals o.a. Phu Pha Phor en Nong Hin. Er is veel te zien! Bezoek Chiang Khan, een authentiek dorp met veelal houten huizen en guesthouses, gelegen aan de Mekong River. Maak een wandeling door dit dorp en bezoek de nauwe straatjes hetgeen een gevoel geeft van lang vervlogen tijden. Fiets door boerendorpen zoals Wang Saphung en maak kennis met het pure Thailand, waar niemand zich druk lijkt te maken en het leven zijn eigen ritme kent. De zeer vriendelijke bevolking geeft u een warm welkom en zwaait u graag tegemoet. Naast alle geijkte hoogtepunten die Thailand te bieden heeft, is Loei een welkome aanvulling om het nog pure Thailand te ontdekken. De wegen zijn goed waarbij men kan genieten van talloze panorama's en vergezichten. Loei per huurauto bezoeken is ook een aanrader, zo kunt u uw eigen tempo bepalen. Tevens kan Loei makkelijk worden ingelast in een georganiseerde maatwerkreis.
Loei (spreek uit Leuj), is een bezoek meer dan waard!

Accommodatie

Meer Informatie

Loei Province

Phitsanulok

Dagen 6 - 7

Phitsanulok is een historische stad aan de rivier de Nan, in het noorden van Thailand en is een typische upcountry stad waar veel toeristen overnachten die op doorreis zijn naar andere plaatsen zoals Chiang Mai of naar Noord Oost Thailand (I-Sarn). Wat Phra Sri Rattana Mahathat, is een belangrijke en beroemde tempel, gebouwd in 1357, die de Phra Boeddha Chinnarat herbergt, een van de meest gerespecteerde Boeddha beelden in Thailand. Daarnaast heet Phitsanulok niet zo veel te bieden maar is het zeker leuk om in de avond de levendige avondmarkt te bezoeken waar u volop kunt genieten van typisch Thaise gerechten en streetfood.

Meer Informatie

Phitsanulok

Chiang Mai

Dagen 7 - 9

Chiang Mai is de meest bezochte stad in het noorden van Thailand, met de bijnaam de roos van het noorden . Deze gezellige stad ademt een dorpse sfeer uit, men kan eindeloos ronddwalen door deze, meer dan 800 jaar oude stad en nog tijd te kort komen om alles te zien/beleven. 

In een vroeger verleden werd Chiang Mai gezien als een slaperige stad die voornamelijk door handelaren werd bezocht voor zijn kunst en andere handelswaar. Eenmaal terug in hun thuisland sprak men gecharmeerd te zijn over de  ligging en de schoonheid van Chiang Mai en met name het vriendelijke karakter van de stad en de bevolking. Op deze manier kwam eind jaren zestig het toerisme langzaam op gang. 

De eeuwenoude stadsmuren en omringende gracht zorgen voor een bijzondere sfeer in de oude binnenstad. Het grote plein voor de poort van de ommuurde stad, Tha Phae Gate, is een ontmoetingsplaats voor tal van evenementen, waaronder de zeer populaire zondagmarkt. 
Niet getreurd als u niet op een zondag in Chiang Mai bent, er zijn tal van andere avondmarkten, waaronder de dagelijks Night Bazaar, die niet alleen tal van koopjes bieden maar eveneens een relaxte avondsfeer uitstralen. Bent u meer geïnteresseerd in het moderne leven, dan is een bezoek aan de hippe wijk Nimman aan te raden, waar streetfood tot een kunst is verheven en tevens de meest sjieke dakterassen van de stad te vinden zijn. 

De omgeving van Chiang Mai is uitermate geschikt voor het maken van mooie en bijzondere excursies. Leer meer over de olifanten en laat de verzorgers uitleggen hoe op een verantwoorde manier om te gaan met deze bijzondere dieren.  Ziplinen, fietsen, raften, kookles en nog veel meer. Breng een bezoek aan een van prachtige tempels, kunstgalerijen en laat u verrassen door een keur van restaurants waar voor elke portemonnee heerlijke gerechten te vinden zijn. Eenmaal Chiang Mai verlaten zal een eerste gedachte zeker zijn om nog eens terug te keren!

Accommodatie

Meer Informatie

Chiang Mai

Chiang Mai

Dagen 9 - 10

Zoals eerder beschreven

Meer Informatie

Chiang Mai

Chiang Mai

Dagen 10 - 12

Zoals eerder beschreven

Accommodatie

Meer Informatie

Chiang Mai

Ao Nang

Dagen 12 - 16

Ao Nang is een bruisende badplaats aan het strand in de provincie Krabi - bekend om zijn aquamarijn wateren, gouden oevers en opvallende kalkstenen karsten, die uitstekende rotsklimmen bieden. Ao Nang is het vertrekpunt voor de meer afgelegen bestemmingen van Railay en Tonsai, die te bereiken zijn via een longtail boot, evenals het pittoreske Koh Phi Phi, dat werd vereeuwigd in de blockbuster film The Beach. Naast het genieten van de zon en de zeelucht, kunnen bezoekers van het gebied genieten van een scala aan activiteiten op zee, zoals zwemmen, kajakken en duiken, of als alternatief, het landinwaarts gaan om de jungle paden en warmwaterbronnen te ervaren.

Accommodatie

Meer Informatie

Ao Nang

Khao Sok National Park

Dagen 16 - 18

Khao Sok National Park is, met name bij de Nederlandse toeristen, mateloos populair. Dit uitgestrekte regenwoud kent een ongekende natuurlijke schoonheid waarbij het woord adembenemend zeer tot zijn recht komt. Enorme cliffs, watervallen en het  prachtige Cheow Lan Lake met enkele opmerkelijke kalksteen formaties maken een bezoek aan dit park zeker de moeite waard. Wakker worden door het geroep van de apen en andere geluiden van de jungle, waarbij het genieten is van een schitterende zonsopgang bij het krieken van de dag. Maak een trekking naar de Tal Lu watergrot hetgeen een ware beleving is, evenals een tocht op het meer waarbij u geniet van de serene rust en indrukwekkende flora en fauna. In het nationale park komen nog zeldzame wilde diersoorten voor die hier onder bescherming leven zoals beren, zwijnen, gemarmerde katten, wilde olifanten en zelfs tijgers. Een waar paradijs dat zonder meer toebehoort aan een van de mooiste plekken van onze aardbol! Bezoekt u het park tussen november en april dan heeft u de mogelijkheid om de grootste bloem ter wereld te zien, de Rafflesia. 

Khao Sok National Park

Dagen 18 - 19

Zoals eerder beschreven

Meer Informatie

Khao Sok National Park

Khao Lak

Dagen 19 - 23

Het ongerepte witte zandstrand van Khao Lak is ongeveer 14 kilometer lang. Het is een perfecte locatie om te genieten van een rustige en ontspannen strandvakantie. In en rondom Khao Lak liggen diverse bezienswaardigheden die het bezoeken zeker waard zijn, zoals o.a. een (snorkel) boottocht naar Koh Similan of Koh Surin. Beide eilanden met prachtige standen omringd door indrukwekkende rotsformaties, een van Thailand mooiste duik en snorkel- bestemmingen.

Ten noorden van Khao Lak is Takua Pa, interessante bezienswaardigheden zijn hier o.a. Koh Kho Khao (voormalig centrum internationale handelsroute) het Tsunami Memorial en de Sairung Waterfall. Ten zuiden van Khao Lak ligt Tab Lamu. Hier kan men een bamboevlot tocht maken of een bezoek brengen aan het Thai Royal Marines Turtle Sanctuary. Hier worden pas uitgekomen babyschildpadden van de Similan eilanden naartoe gebracht en verzorgt, tot ze één jaar oud zijn, daarna worden ze naar hun geboorteplaats teruggebracht. (Hierdoor wordt de overlevingskans vergroot van minder dan 10% naar meer dan 80%).  

Khao Lak is een leuke en mooie  bestemming, voor met name gezinnen en rustzoekers, die willen genieten van zee en natuur. Er is een mooi aanbod in eenvoudige maar ook luxe tot zeer luxe hotels waarvan velen direct aan het strand gelegen. Khao Lak heeft werkelijk alles wat je van een tropische badplaats mag verwachten; Dichte jungle, kilometers aan zandstranden, helderblauwe zee met geen gebrek aan winkeltjes, restaurants, marktjes en excursiemogelijkheden.

Accommodatie

Meer Informatie

Khao Lak
terug naar boven