Golf och natur på Sri Lanka

Dela med sig:

Sri Lanka

Ligger mellan de mer utforskade delarna av Indien och Sydostasien, Sri Lankas historia, kultur, och naturlig skönhet gör det till en onekligen lockande destination. En historiker lekplats, Sri Lanka har en historia som går tillbaka 3000 år och är en av några platser som erbjuder så många som åtta UNESCO: s världsarvslista, inklusive det världsberömda Dambulla Royal Cave Temple och Golden Temple. Som dess massiva granne Indien, Sri Lanka är ett mångsidigt land, hem för många religioner, etniciteter och språk. Dess storlek innebär dock att besökare kan spendera tid på att meditera i ett 2000-årigt tempel på morgonen, turnera i det heliga hemmet för världens äldsta levande mänskligt planterade träd på eftermiddagen och njuta av läckra lokala ris- och curryrätter till middag. Det är också fortfarande välsignat med olika vilda djur som har överlevt på denna lilla ö i århundraden tillsammans med denna mänskliga civilisation, inklusive den mäktiga Sri Lankas elefant. En riktig pärla, Sri Lanka har något för alla - från den moderna staden Colombo med sina skyskrapor till nationalparker full av elefanter och miles av orörda stränder som erbjuder episk surf.

Sigiriya

Dagar 1 - 2

Beläget i den norra stadsdelen Matale i Sri Lanka, är den lilla byn Sigiriya mest känd för sin närhet till den magnifika Sigiriya 'Lion Rock '. Byn erbjuder bekvämt boende och en mängd olika restauranger för besökare att njuta av när de stannar över för att se den berömda klippan. Denna gamla klippfästning stiger plötsligt från det frodiga landskapet och når över 200 meter i höjd. Att kröna denna massiva utväxt är ruinerna av en forntida civilisation, som anses vara ett av de bäst bevarade exemplen på uråldrig stadsplanering och som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Besökare kan gå genom de lilja-prickade vallgraven, frodiga trädgårdar och grotthelgedomar, genom den stora lejontassingången, och klättra upp i serien av branta trappor som passerar vackra väggmålningar målade på de rena stenväggarna, och njut av att utforska ruinerna och njuta av spektakulära vyer över omgivningarna.

Mer information

Pasikudah

Dagar 2 - 4

Pasikudah ligger cirka 35 kilometer nordväst om Batticaloa i Sri Lanka och är en liten badort som är känd för sin vidsträckta gyllene vik som har en av de längsta sträckorna av grunda kustlinjer i världen där du kan vada för 50 meter ut till havet. Denna underbara kustmiljö ger en idealisk miljö för en rad vattensporter inklusive snorkling runt korallrevet som kryllar av exotiskt marint liv, dykning runt vraket av HMS Hermes, ett WW2 brittiskt sjöfartyg, vattenskidor eller whizzing runt på en hoppfull banan båttur, eller ger sig ut på ett spännande djuphavsfiske äventyr. Segelturer erbjuds också och inkluderar solnedgångskryssningar, valskådning utflykter och övernattningsstadgar. Inre vattenaktiviteter inkluderar äventyrliga safaris där du kan vandra genom naturreservat där elefanter och andra vilda djur kan ses.

Mer information

Kandy

Dagar 4 - 6

Den andra stora staden i Sri Lanka (den andra är Colombo) ligger i centrum av Kandy Plateau, ett område med vackra tropiska teplantager. Ett magnifikt måste-se inslag i området är Kandy Lake, norr om vilket ligger det gyllene taket Tandtemplet (ett UNESCOs världsarvslista och en viktig plats för buddhistisk dyrkan, som det sägs att hysa en tandkvarleva av Buddha). Andra fascinerande platser att besöka inkluderar Ceylon Tea Museum, Buddhistiska publikationssällskapet, det ayurvediska centrumet i Amaya Hills i närheten, Kandyan Art Association och Cultural Centre, där hantverkare kan ses på jobbet, och Kandy Muslim Hotel, som erbjuder de finaste kryddade curryerna serveras med Naan eller Rotis.

Mer information

Nuwara Eliya

Dagar 6 - 7

Nuwara Eliya är en vacker bergsstation stad i centrala provinsen Sri Lanka. Ibland kallas ”Little England”, staden är välskött och har brittisk stil röda tegelväggar, Mock-Tudor halvtimbering och en mycket engelsk country club. De omgivande områdena erbjuder fantastisk utsikt över dalar, ängar, berg och grönska, och viktigast av allt en underbar paus från värmen och fuktigheten i kusten. Tegods, vattenfall och berg kompletterar bilden. Besökare kan ta guidade turer i teplantagerna, vandra genom rosorna, ta den pittoreska vägen till vattenfallet ”Lovers” och gå genom orkidéer och gigantiska cypresser vid Hakgala Gardens. Andra höjdpunkter inkluderar Seetha Amman och Nuwara Eliya buddhistiska templen, och Galway's Land National Park.

Mer information

Udawalawa

Dagar 7 - 8

Beläget i den södra delen av Ratnapura-distriktet i Sri Lanka, är den lilla staden Udawalawe omgiven av otrolig natur. Staden ger den perfekta porten till Udawalawe National Park, en av de bästa platserna i Sri Lanka för att se vilda asiatiska elefanter året runt. Parken med biologisk mångfald utgör också en viktig livsmiljö för vattenfåglar, 135 fjärilsarter och en mängd däggdjur, reptiler och amfibier. De omgivande landskapen kännetecknas av frodiga skogar, gräsmarker, kärr och dekorerade av floden Walawe och dess bifloder. Udawalawe är också hem till Udawalawa Reservoir, den tredje största reservoaren i landet.

Mer information

Colombo

Dagar 8 - 10

Colombo, ett affärs- och turistcentrum på Sri Lankas västkust. Den livliga kanalstaden har gyllene stränder och en fotogen strandpromenad, vackra tempel och eleganta restauranger bland imponerande skyskrapor. Du måste se attraktioner inkluderar det storslagna och atmosfäriska Asokaramaya Buddhist Temple, och hindu Sri Ponnambalam Vanesar Kovil, känd för sina utsökta interiörer. Ett historiskt holländskt kvarter lockar att utforskas - det holländska sjukhuset och holländska tidsmuseet är ganska fascinerande, och hantverkarna kolonnaderade hantverksbutiker lånar ut en speciell luft till området. Naturälskare kommer att njuta av promenader genom den vackra Talangama våtmark som fransar staden eller ta en kort paus från stadens rörelse i Viharamahadevi Park, känd för sina härliga blommande träd och lokala ormcharmers.

Mer information

tillbaka till toppen