Bangkok

Dagen 1 - 4

Bangkok is al vele jaren een van de meest opzienbarende en populaire steden ter wereld. Opzienbarend vanwege zijn chaotische karakter en grote contrasten; van eenvoudige houten huizen tot de meest moderne wolkenkrabbers. Bangkok is een mix van oud vs nieuwe, modern vs traditie, Sjiek dineren vs streetfood, die deze stad een ongekende beleving geven. Bekend om zijn fameuze streetfood maar ook zijn er honderden andere restaurants van heel goedkoop tot michelin-ster, wat Bangkok tot een culinair paradijs maakt. Een stad die dag en nacht leeft, geweldige kleurrijke markten met tal van etenswaar, honderden soorten kruiden en tal van andere snuisterijen. Dit, in combinatie met ultra moderne shopping malls, maakt Bangkok bij uitstek geschikt als  winkelparadijs.

De tempels en paleizen zijn veelal architectonisch één groot meesterwerk en trekken dagelijks duizenden bezoekers. De felle kleuren van de paleizen die hun schoonheid in de zon weerspiegelen zijn zelfs in werkelijkheid bijna oogverblindend! Beroemde musea en een niet te missen avontuurlijke tocht per zogenaamde longtailboot door de smalle kanalen, ook wel klongs genoemd. Maak een, bij Nederlanders welbekende, fietstocht die een heel ander Bangkok laat zien. Dit is Bangkok; een wereld op zich en met geen andere stad te vergelijken. Drukte en rust in één woord samengevat, waar het boeddhisme als een rode draad doorheen loopt. Levendigheid volop maar bovenal wordt het karakter van deze nimmer slapende stad gevormd door de vriendelijkheid van de Thai zelf. Altijd weer die lach en warme gastvrijheid die in de cultuur zit verwoven en hier wordt gezien als de normaalste zaak van de wereld. 
U zult zich van harte welkom voelen in Bangkok!

Meer Informatie

Bangkok

Kanchanaburi

Dagen 4 - 6

De River Kwai is in feite één groot jungle gebied met het dorp Kanchanaburi als meest bekende overnachtingsplaats. Bekend vanwege The bridge on the River Kwai , een zwarte bladzijde is in de geschiedenis, vanwege de zogenaamde doden spoorweg die in de 2e wereldoorlog onder leiding van de Japanners werd aangelegd. Tijdens de aanleg vielen er vele dodelijke slachtoffers en kreeg de spoorbaan de bijnaam Death Rail. Vandaag de dag bezoeken zowel buitenlandse als Thaise toeristen de River Kwai om kennis te nemen van deze geschiedenis. In de musea komt u al snel meer te weten over deze geschiedenis, daarbij hoort zeker een wandeling door de Hell Fire Pass en een treinrit over de befaamde Death Railway. Ondanks de akelige geschiedenis, is het een schitterende rit waarbij u de legendarische bamboe viaduct passeert, hier gaat de trein schoorvoetend overheen, een moment om de camera klaar te hebben. 

Tevens wordt de River Kwai ook bezocht om de geweldige natuur, prachtige panorama's, indrukwekkende watervallen en serene rust.
Zondermeer een zeer groene en indrukwekkende provincie, absoluut een bezoek waard! 

Accommodatie

Meer Informatie

Kanchanaburi

Northern Thailand

Dagen 7 - 8

Noorden en Zuid-Thailand waren ooit twee verschillende landen — respectievelijk Lanna en Siam — en de twee regio's hebben nog steeds veel onderscheidingen, die tot uiting komen in de lokale keuken, cultuur en tradities. Chiang Mai - de 'Roos van het Noorden' is de regionale hoofdstad en biedt stedelijke flair, luxe hotels en vijfsterrenrestaurants, aangevuld met glinsterende boeddhistische tempels, historische stadsmuren en weelderige bergachtige omgeving. Andere belangrijke attracties in het noorden zijn Mae Hong Son, met zijn diverse etnische invloeden, de ontspannen stad Chiang Rai, met zijn schitterende Witte Tempel, en de rustige stad Pai aan de rivier, met zijn natuurlijke warmwaterbronnen, smaragdgroene rijstvelden en jungle beklede bergen.

Accommodatie

Meer Informatie

Northern Thailand

Northern Thailand

Dagen 8 - 9

Zoals eerder beschreven

Meer Informatie

Northern Thailand

Mae Hong Son

Dagen 9 - 11

Mae Hong Son is gelegen in het Noorden van Thailand en omringd door een schitterend berggebied dat toebehoort aan de uitlopers van de Himalaya. Nog niet zo heel lang geleden vanwege een slechte infrastructuur nauwelijks bereikbaar maar daar is gelukkig verandering in gekomen. De wegen naar Mae Hong Son gaan dwars door imponerende berggebieden en behoren tot de meest mooie en indrukwekkende wegen van Thailand.  Omgeven door mystiek in de ochtend, waarbij de mist in de vroege ochtend nog rondom de bergen hangt, ontwaakt Mae Hong Son in een rustige sfeer. Het dorp telt iets meer dan 7000 inwoners en in de omgeving vinden we diverse bergvolkeren zoals de Black Lahu en Padoung (longnecks). Mae Hong Son kan worden gezien als een heel speciaal plekje in het toch al zo mooie Thailand. Omgeven door een overweldigende natuur en een levensritme dat bijna lijkt stil te staan. Hier bepalen de inwoners hun eigen levensritme. Niet de gehaastheid van de drukke steden maar wat komt dat komt en daar is geen klok voor nodig. Mae Hong Son, met recht een heel bijzonder plekje in Thailand en de moeite waard om te bezoeken!

Accommodatie

Meer Informatie

Mae Hong Son

Pai

Dagen 11 - 13

Het populaire Pai ligt aan de oevers van de rivier de Pai, te midden van smaragdgroene rijstvelden, bergen en in de weelderige jungle. Backpackers waren hier de eerste toeristen hetgeen nog af te lezen is aan de vele Hippy Barretjes. Het is een dorp met zeker een waarlijk mooie ligging, door de jaren heen steeds populairder geworden. Het toerisme is hier inmiddels in vrij grote mate aanwezig. In de avonduren komt er dan ook een leuk uitgaansleven op gang en is er een keuze aan talrijke restaurantjes en gezellige barretjes met veel live muziek. 

Meer Informatie

Pai

Chiang Mai

Dagen 13 - 16

Chiang Mai is de meest bezochte stad in het noorden van Thailand, met de bijnaam de roos van het noorden . Deze gezellige stad ademt een dorpse sfeer uit, men kan eindeloos ronddwalen door deze, meer dan 800 jaar oude stad en nog tijd te kort komen om alles te zien/beleven. 

In een vroeger verleden werd Chiang Mai gezien als een slaperige stad die voornamelijk door handelaren werd bezocht voor zijn kunst en andere handelswaar. Eenmaal terug in hun thuisland sprak men gecharmeerd te zijn over de  ligging en de schoonheid van Chiang Mai en met name het vriendelijke karakter van de stad en de bevolking. Op deze manier kwam eind jaren zestig het toerisme langzaam op gang. 

De eeuwenoude stadsmuren en omringende gracht zorgen voor een bijzondere sfeer in de oude binnenstad. Het grote plein voor de poort van de ommuurde stad, Tha Phae Gate, is een ontmoetingsplaats voor tal van evenementen, waaronder de zeer populaire zondagmarkt. 
Niet getreurd als u niet op een zondag in Chiang Mai bent, er zijn tal van andere avondmarkten, waaronder de dagelijks Night Bazaar, die niet alleen tal van koopjes bieden maar eveneens een relaxte avondsfeer uitstralen. Bent u meer geïnteresseerd in het moderne leven, dan is een bezoek aan de hippe wijk Nimman aan te raden, waar streetfood tot een kunst is verheven en tevens de meest sjieke dakterassen van de stad te vinden zijn. 

De omgeving van Chiang Mai is uitermate geschikt voor het maken van mooie en bijzondere excursies. Leer meer over de olifanten en laat de verzorgers uitleggen hoe op een verantwoorde manier om te gaan met deze bijzondere dieren.  Ziplinen, fietsen, raften, kookles en nog veel meer. Breng een bezoek aan een van prachtige tempels, kunstgalerijen en laat u verrassen door een keur van restaurants waar voor elke portemonnee heerlijke gerechten te vinden zijn. Eenmaal Chiang Mai verlaten zal een eerste gedachte zeker zijn om nog eens terug te keren!

Meer Informatie

Chiang Mai
terug naar boven