Avkoppling och Spa på Sri Lanka

Dela med sig:

Sri Lanka

Ligger mellan de mer utforskade delarna av Indien och Sydostasien, Sri Lankas historia, kultur, och naturlig skönhet gör det till en onekligen lockande destination. En historiker lekplats, Sri Lanka har en historia som går tillbaka 3000 år och är en av några platser som erbjuder så många som åtta UNESCO: s världsarvslista, inklusive det världsberömda Dambulla Royal Cave Temple och Golden Temple. Som dess massiva granne Indien, Sri Lanka är ett mångsidigt land, hem för många religioner, etniciteter och språk. Dess storlek innebär dock att besökare kan spendera tid på att meditera i ett 2000-årigt tempel på morgonen, turnera i det heliga hemmet för världens äldsta levande mänskligt planterade träd på eftermiddagen och njuta av läckra lokala ris- och curryrätter till middag. Det är också fortfarande välsignat med olika vilda djur som har överlevt på denna lilla ö i århundraden tillsammans med denna mänskliga civilisation, inklusive den mäktiga Sri Lankas elefant. En riktig pärla, Sri Lanka har något för alla - från den moderna staden Colombo med sina skyskrapor till nationalparker full av elefanter och miles av orörda stränder som erbjuder episk surf.

Negombo

Dagar 1 - 4

Denna livliga fiskestad på Sri Lankas västkust (och nära Bandaranaika International Airport), hade en ganska turbulent kolonialhistoria med holländska, portugisiska och brittiska på grund av kanelhandeln. Faktum är att den vilda kanel som växte i regionen beskrevs som” den allra bästa i universum och den mest rikliga”. Resterna av denna koloniala period förblir med den starka katolska kyrkans inflytande i staden. Negombo-lagunen och de många kanalerna erbjuder fantastisk fågelskådning, stadens gamla kvarter är värt ett besök, och samhället är vänligt och välkomnande.

Mer information

Sigiriya

Dagar 4 - 7

Beläget i den norra stadsdelen Matale i Sri Lanka, är den lilla byn Sigiriya mest känd för sin närhet till den magnifika Sigiriya 'Lion Rock '. Byn erbjuder bekvämt boende och en mängd olika restauranger för besökare att njuta av när de stannar över för att se den berömda klippan. Denna gamla klippfästning stiger plötsligt från det frodiga landskapet och når över 200 meter i höjd. Att kröna denna massiva utväxt är ruinerna av en forntida civilisation, som anses vara ett av de bäst bevarade exemplen på uråldrig stadsplanering och som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Besökare kan gå genom de lilja-prickade vallgraven, frodiga trädgårdar och grotthelgedomar, genom den stora lejontassingången, och klättra upp i serien av branta trappor som passerar vackra väggmålningar målade på de rena stenväggarna, och njut av att utforska ruinerna och njuta av spektakulära vyer över omgivningarna.

Mer information

Hikkaduwa

Dagar 7 - 11

Kuststaden Hikkaduwa är ett populärt resmål med backpackers på grund av dess idylliska strandmiljö och olika vattensportaktiviteter. Surfers flockas här för några av de bästa vågorna på ön. Dykare och snorkelare behöver inte resa långt eftersom bukten är hem för lokaliserade korallrev och offshore finns ett överflöd av färgstarkt undervattensliv att se. Bra restauranger och ett pulserande nattliv längs de cafékantade stränderna, lägga till dess atmosfär och lockelse. Bege dig till Hikkaduwa från oktober till april när kustbyn lugnar ner sig under monsunsäsongen och många ställen i närheten.

Mer information

tillbaka till toppen