Underbar semester i Ceylon

Dela med sig:

Sri Lanka

Sri Lanka har en inspelad historia som sträcker sig tillbaka 3000 år. Precis som sin massiva granne Indien är Sri Lanka ett mångsidigt land med många religioner, etniciteter och språk. Det är också fortfarande välsignat med en mängd olika djurliv som har överlevt vid sidan av denna mänskliga civilisation, på denna lilla ö i århundraden. Idag erbjuder turister en mångsidig upplevelse - från den moderna staden Colombo med sina skyskrapor till nationalparker kryllar av elefanter och religiösa och kulturella byggnader av flera ursprung.

Negombo

Dagar 1 - 2

Denna livliga fiskestad på Sri Lankas västkust (och nära Bandaranaika International Airport), hade en ganska turbulent kolonialhistoria med holländska, portugisiska och brittiska på grund av kanelhandeln. Faktum är att den vilda kanel som växte i regionen beskrevs som” den allra bästa i universum och den mest rikliga”. Resterna av denna koloniala period förblir med den starka katolska kyrkans inflytande i staden. Negombo-lagunen och de många kanalerna erbjuder fantastisk fågelskådning, stadens gamla kvarter är värt ett besök, och samhället är vänligt och välkomnande.

Mer information

Polonnaruwa

Dagar 2 - 4

I norra centrala provinsen Sri Lanka ligger den extraordinära antika staden Polonnaruwa. Staden består av två olika delar: New Town området, känt som Kaduruwela, och den kungliga antika staden Polonnaruwa, den näst äldsta av Sri Lankas gamla kungariken. Denna rika arkeologiska guldgruva innehåller otaliga fascinerande ruiner alla bekvämt grupperade i en kompakt och lättillgänglig turistplats. Missa inte: nationalparkerna Minneriya och Kaudulla där du kan se Sri Lankas legendariska elefanter och ett överflöd av exotiska djurliv; och Dalada Maluwa som är hem för Tooth Relic och några av landets mest imponerande utsmyckade byggnader.

Mer information

Kandy

Dagar 4 - 6

Den andra stora staden i Sri Lanka (den andra är Colombo) ligger mitt i Kandy-platån, ett område med tropiska teplantager. En framträdande egenskap är Kandy Lake, norr om som ligger det gyllene taket Tandtemplet, en UNESCO: s världsarvslista och viktig plats för buddhistiska dyrkan, som det sägs att hysa en tandkvarleva från Buddha. Andra fascinerande platser inkluderar Ceylon Tea Museum, Buddhistiska Publikationssällskapet, det ayurvediska centret i Amaya Hills i närheten, Kandyan Art Association och Cultural Centre, där hantverksfolk kan ses på jobbet, och Kandy Muslim Hotel, som erbjuder de finaste kryddade curryerna serveras med naan eller rotis.

Mer information

Unawatuna

Dagar 6 - 10

Beläget i södra Sri Lanka, strax söder om den historiska staden Galle, och en timmebilresa från huvudstaden Colombo, kuststaden Unawatuna erbjuder magnifika stränder, unika djurliv och utmärkta, eleganta restauranger. Unawatuna har flera otroliga palmkantade, vitslipade stränder, inklusive en enorm repgunga från palmerna vid Dalawella och Wijaya Beach, och är ett idylliskt resmål för simning, lata soldagar och spännande fotografiska möjligheter. Vid Sea Turtle Farm and Hatchery kan djurälskare se de förtjusande utrotningshotade arterna i deras naturliga livsmiljö. Ett brett utbud av anläggningar i världsklass, inklusive hotell, butiker och barer, gör staden till en trendig och sällskaplig destination. Se till att titta på solnedgången från höjderna på den historiska Galle Fort Wall, ett otroligt arkitektoniskt underverk med holländska, portugisiska och brittiska influenser.

Mer information

tillbaka till toppen