Vinterpaus vid stranden

Dela med sig:

Sri Lanka

Sri Lanka har en inspelad historia som sträcker sig tillbaka 3000 år. Precis som sin massiva granne Indien är Sri Lanka ett mångsidigt land med många religioner, etniciteter och språk. Det är också fortfarande välsignat med en mängd olika djurliv som har överlevt vid sidan av denna mänskliga civilisation, på denna lilla ö i århundraden. Idag erbjuder turister en mångsidig upplevelse - från den moderna staden Colombo med sina skyskrapor till nationalparker kryllar av elefanter och religiösa och kulturella byggnader av flera ursprung.

Negombo

Dagar 1 - 2

Denna livliga fiskestad på Sri Lankas västkust (och nära Bandaranaika International Airport), hade en ganska turbulent kolonialhistoria med holländska, portugisiska och brittiska på grund av kanelhandeln. Faktum är att den vilda kanel som växte i regionen beskrevs som” den allra bästa i universum och den mest rikliga”. Resterna av denna koloniala period förblir med den starka katolska kyrkans inflytande i staden. Negombo-lagunen och de många kanalerna erbjuder fantastisk fågelskådning, stadens gamla kvarter är värt ett besök, och samhället är vänligt och välkomnande.

Mer information

Sigiriya

Dagar 2 - 4

Beläget i norra Matale District i Sri Lanka, är den lilla byn Sigiriya mest känd för sin närhet till den magnifika Sigiriya “Lion Rock”. Byn erbjuder bekvämt boende och en mängd olika restauranger för besökarna att njuta av när de stannar över för att se den berömda klippan. Denna gamla fästning stiger plötsligt från det frodiga landskapet och når över 200 meter i höjd. Att kröna denna massiva utskörd är ruinerna av en gammal civilisation, som anses vara ett av de bäst bevarade exemplen på antik stadsplanering och har listats som UNESCO: s världsarvslista. Besökare kan gå genom lily-prickade vallgrav, grönskande trädgårdar och grotthelgedomar, genom den stora lejontassentrén, och klättra upp i serien av branta trappor passerar vackra väggmålningar målade på ren stenväggar, och njuta av att utforska ruinerna och njuta av spektakulär utsikt över omgivningarna.

Mer information

Kandy

Dagar 4 - 5

Den andra stora staden i Sri Lanka (den andra är Colombo) ligger mitt i Kandy-platån, ett område med tropiska teplantager. En framträdande egenskap är Kandy Lake, norr om som ligger det gyllene taket Tandtemplet, en UNESCO: s världsarvslista och viktig plats för buddhistiska dyrkan, som det sägs att hysa en tandkvarleva från Buddha. Andra fascinerande platser inkluderar Ceylon Tea Museum, Buddhistiska Publikationssällskapet, det ayurvediska centret i Amaya Hills i närheten, Kandyan Art Association och Cultural Centre, där hantverksfolk kan ses på jobbet, och Kandy Muslim Hotel, som erbjuder de finaste kryddade curryerna serveras med naan eller rotis.

Mer information

Weligama

Dagar 5 - 11

Weligama är en fridfull och orörd kuststad, med en härlig strand som sträcker sig runt en bred halvmånsformad vik. Det är en intressant blandning av autentisk fiskeby och exklusiv semesterort - med ett dammande femstjärnigt boende kompletterat med en traditionell kustkultur. Hotellet ligger bara 40 minuters bilresa från den kosmopolitiska staden Galle - en av södra Sri Lankas främsta turistmål - och erbjuder en lugn avledning från stadens pulserande tempo och smorgasboard av aktiviteter. Om det är R & R du är ute efter, behöver du inte leta längre än Weligamas orörda stränder. Och när du är där, glöm inte att plocka upp några av de handgjorda spetsar som staden är känd för.

Mer information

tillbaka till toppen