Upptäck de majestätiska Anderna

Dela med sig:

Quito

Dagar 1 - 3

Allt om Quito — från dess miljö längs Pichincha-vulkanens sluttningar till dess bäst bevarade, minst förändrade historiska centrum i Latinamerika — gör det till en huvudstad värd att besöka. (Den” gamla staden” som centrum är känt förklarades som UNESCO: s världsarvslista 1978.) Promenera längs de smala gatorna och njut av buskers, leverantörer och lokalbefolkningen gå om sin dagliga verksamhet. Besök klostren i San Francisco och Santa Domingo, kyrkan och Jesuit College of La Compañia, katedralen i Quito eller kullen El Panecillo där du kan se 45 m hög staty av Jungfru Maria. Mariscal Sucre erbjuder en smak av moderna Quito med sina trendiga barer, restauranger och nattliv.

Boende

Mer information

Angochagua

Dagar 3 - 5

Den pittoreska ecuadorianska lantliga staden Angochagua ligger vid de östra foten av den mäktiga Cerro Imbabura, inom den magnifika skyddade Zuleta-skogen och omgiven av bergskedjan Anderna. Detta är en naturälskares ultimata destination. I närheten finns tjocka skogar, extrema berg, vilande vulkaner och ett överflöd av unik flora och fauna. Bada i sötvattenskällor som spurtar längs raviner, vandra längs craggy toppar och titta på de majestätiska utrotningshotade Andinska Condors under flygning. Bland höjdpunkterna finns Condor Rehabilitation and Tolkning Center, en imponerande arkeologisk plats från 1000-talet, och chansen att lära sig mer om den lokala kulturen genom att möta intilliggande indiska samhällen.

Boende

Mer information

Riobamba

Dagar 5 - 7

Riobamba ligger i centrala Ecuador i Chamba-floddalen i Anderna, i hjärtat av ett omfattande naturskönt vägnät och är utgångspunkten för den välkända historiska tågturen nerför den spektakulära Nariz del Diablo eller Djävulens näsa. Staden, ibland kallad” Sultanen av Anderna”, är ett viktigt kommersiellt centrum för de centrala högländerna och tack vare närheten till Chimborazo, landets högsta topp, är också en favoritbas för vandrare och bergsklättrare som vill utforska den och ett antal andra toppar i området. På lördagar kan besökarna njuta av den stora livliga marknaden som för handlare från fjärran och brett att sälja ett rikt sortiment av varor.

Mer information

Cuenca

Dagar 7 - 9

Ecuadors tredje största stad är möjligen dess mest älskade. Antikens historia berättar om ett imponerande Incan centrum med de finaste templen täckta av guld lakan och magnifika palats, men få rester av denna ära. Staden är idag berömd för sin imponerande koloniala arkitektur, kullerstensgator, torg och kyrkor — inklusive blåkupolkatedralen i obefläckade avlelsen — och dess inställning ovanför gräsbevuxna stranden Rio Tomebamba. Stadens centrum utsågs till UNESCO: s världsarvslista 1999 och är en populär plats för författare, poeter och konstnärer.

Mer information

Guayaquil

Dagar 9 - 10

Den största och postbefolkade staden Ecuador är också dess största hamn och ekonomiska nav, men Santiago de Guayaquil har ristat ut rik identitet för sig själv med ett antal stadsförnyelseprojekt som förvandlat staden till en extremt tilltalande destination. Medan besökarna fortfarande kan njuta av den koloniala storheten på platser som Guayaquil Metropolitan Cathedral och den historiska stadsdelen Las Peñas, är stadens moderna utbud av bland annat Malecon, en livlig 2,5 km gångväg längs floden och Museo Antropologico y de Arte Contemporaneo — ett måste för konstälskare. Det skyddade området Santay Island erbjuder en smak av det lokala livet i byn. Guayaquil är också utgångspunkten för utflykter till Galápagosöarna.

Mer information

tillbaka till toppen