Dag 1: Bangkok

Bij aankomst op het Internationale vliegveld van Bangkok staat onze gids u op te wachten en volgt een privé transfer naar het hotel. 

Check-in tijd van het hotel is 14u (eerder op aanvraag en/of op basis van beschikbaarheid),
wel kunt u bij aankomst de bagage veilig achterlaten en tevens direct gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

Tips Specialist

Haal gelijk bij aankomst op de luchthaven een Thaise simkaart, met een internet bundel.
Vraag uw gids gerust om eventjes met u mee te lopen!

Inclusief

 • Privé transfer
 • Gids
 • Toll

Dag 2: Bangkok

Vrije dag

Na het ontbijt gaan we vroeg op pad zodat we, voordat het écht warm begint te worden, al een gedeelte van Bangkok hebben gezien. Om helemaal in de stemming te komen van het lokale leven, maken we gebruik van het openbaar vervoer. Het is afhankelijk van de locatie van het hotel of dit de sky train, metro, bus of iets anders zal zijn. Geen zorgen: de gids verzorgt alle tickets, en weet de weg!

We beginnen de dag met een bezoek aan de grootste bloemen en fruitmarkt van Thailand. Een immense variatie aan bloemen en fruit. Neem zeker ook even een kijkje bij een van de bloemen-rijgers die de meest bijzondere bloemstukken rijgen. Vanaf hier verder met de publieke bus naar China Town, een der meest authentieke Chinese wijken ter wereld.

Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken,  in China Town is het altijd een drukte van belang! U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere snuisterijen.

Vervolgens is het tijd om aan boord te gaan van een zogenaamde longtailboot en maken we een tocht door de klongs (smalle kanalen) van Bangkok. We varen door de smalle kanalen en zien de vele oude houten woningen, die tegenwoordig een schril contrast vormen met de hoge wolkenkrabbers. De tocht is indrukwekkend en geeft een goede kennismaking met het oude en moderne Bangkok. Tevens krijgt u een goede indruk van wat zich allemaal op en langs de waterkant afspeelt. Aan het einde van de tocht neemt de gids u mee voor een lunch in een lokaal restaurant waar u nog alle gelegenheid heeft om vragen te stellen over alles wat u vandaag heeft gezien. Na de lunch een bezoek aan Wat Arun, een van Bangkok's meest gefotografeerde tempels. 

Daarna zal de gids u terug bij het hotel afzetten, of als u nog niet moe bent en graag meer van de stad wilt zien, 
gaat de gids graag met u mee  voor een bezoek aan een der meest belangrijke bezienswaardigheden in Bangkok, het Koninklijke Paleis.
Wel betaalt u dan zelf, ter plaatse, de entree voor het Paleis van 500 THB/pp.  Tevens het bezoeken waard is Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok, gelegen pal naast het Paleis. Hier ziet u de enorme liggende Boeddha, met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. 

Inclusief

 • Privé gids
 • Alle benodigde transport tickets
 • Boottocht
 • Lunch
 • Entree Wat Arun

Exclusief

 • Entree Koninklijke Paleis
 • Entree Wat Pho
 • Fooi voor de gids

Dag 3: Bangkok

U gaat op eigen gelegenheid naar het opstappunt van de tour, op Sukhumvit 26. Het is een tour met een Engels sprekende gids, in een klein internationaal gezelschap. U fietst langs wolkenkrabbers, lokale markten en langs de sloppenwijken, waar de uiterst vriendelijke bevolking u toelacht tijdens een kijkje in de huiskamers van deze wereldstad.

Met fiets en al steken we op een longtailboot de Chao Praya rivier over. Eenmaal aan de andere kant van de rivier is het verschil in landschap extreem, ineens bent u in het groene hart van Bangkok! We fietsen over verhoogde fietspaden door weelderige begroeiing, langs kokos palmen en bananenbomen. Te midden van deze oude plantages schuilt een lokale drijvende markt, deze markt is alleen in het weekend geopend en zeer geliefd bij de lokale bevolking vanwege de overheerlijke en verse Thaise Snacks die er verkocht worden. We nemen de tijd om rond te neuzen over de markt; hier zult u niet veel andere toeristen tegenkomen. We pakken de fiets weer om nog wat te genieten van de omgeving en stoppen onderweg voor een heerlijke, vers gemaakte lunch in een lokaal restaurant. Daarna weer terug naar onze longtailboot van waar we een prachtig uitzicht hebben op de skyline van de stad, houd de camera gereed voor een adembenemende foto!

Deze tour begint om 09u en is rond 15u afgelopen en is met een internationaal gezelschap.
Wilt u liever een prive-tour, informeer gerust naar de mogelijkheden.

Tips Specialist

Neem een hoed/petje mee en een zonnebril.

Inclusief

 • Water (tijdens hele tour)
 • Koffie en thee bij aankomst
 • Versnaperingen onderweg
 • Lunch
 • Foto's van de hele dag (downloaden via facebook)

Exclusief

 • Vervoer van en naar het startpunt
 • Fooi voor de gids 

Dag 4: Loei Province

Na een vroeg ontbijt haalt de gids u op bij het hotel in Bangkok en nemen we een privé minibusje naar Mahachai, de grote vismarkt van Thailand. Hier maken we een korte wandeling over de markt. Vervolgens steken we de rivier over met een pondje en nemen de we lokale trein van Baan Laem naar de Mae Klong Market, in Thailand Talad Rom Hub genaamd, waar we rond 11 uur zullen arriveren. Het is een verbazingwekkende tocht… Once in your lifetime! De trein gaat soms rakelings langs de huizen en even later lijkt het wel alsof de trein een verkeersweg opdraait en rijden de auto’s soms pal naast ons. Een erg leuk avontuur om mee te maken!

Bij het Rotfai Rom Hub Station is de spoorweg helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Schoorvoetend rijd de trein luid claxonnerend het station binnen. De parasols worden snel ingeklapt, luifels binnen gehaald, manden, kisten en karren aan de kant geschoven en zo kan de "Thaise Intercity" vervolgens het station binnen rijden. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel dat in Europa volledig ondenkbaar is. Na ongeveer 20 minuten verlaat de trein het station en zien we hoe de manden, kisten enz in een ijltempo weer op de rails worden gezet, de parasols en luifels uitgeklapt en zien we een beeld alsof er nooit een trein is binnen gereden. 

Na dit bezoek rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak, hier worden nog dagelijks producten verkocht vanaf het water. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Hier krijgt u voldoende tijd om rond te lopen en te lunchen.
Daarna een tranfer naar Don Muang Airport in Bangkok om aan boord te gaan van de vlucht naar Loei.

Daarna door naar het Sirila Farm Tent Camp Resort. De Sirila Farm is meer een concept dan een hotel of resort en ligt op een afgelegen plek in de velden, 7 km verwijderd van het dichtstbijzijnde dorp. Hier is een volledig overwoekerd groot stuk land, zonder ook maar enige voorzieningen zoals water of elektriciteit, door de Thaise familie eigenhandig omgebouwd tot wat het nu is. De boerderij is tegenwoordig bijna volledig zelfvoorzienend en is alles geleidelijk ontwikkeld, van het oppompen van eigen water tot het gebruik van elektriciteit uit zonnepanelen. Na jaren van werken staan ​​er nu luxe safaritenten die eveneens door de familie zelf zijn ontworpen en gebouwd. Daarbij een gezellig restaurant dat volledig van natuurlijke materialen is gebouwd zoals bamboe en riet, een klein huis voor de ouders van de Thaise familie, een ruime keuken en nog veel meer. De boerderij beschikt eveneens over kleine organische plantages. Hier kun je samen met de Thaise familie een wandeling maken en krijg je uitleg over wat hier allemaal groeit en bloeit. Sommige bomen en gewassen zijn nog nooit eerder in deze provincie geteeld, zoals cashewnoten, macadamia, koffie, dadels, Japanse meloenen en nog veel meer. Op deze manier helpt de boerderij de lokale gemeenschap om nieuwe dingen te ontwikkelen voor een beter inkomen voor o.a. de boeren. Het nastreven van de eenvoud blijft en is het prachtig om te zien hoe men van totaal uit het niets dit met beperkte middelen heeft kunnen bouwen waarbij het je, ondanks de eenvoud, aan helemaal niets zal ontbreken! "Live your Dream" harmonieert dan ook perfect met het concept van Sirila. Gasten kunnen genieten van comfortabele en compleet ingerichte tenten, heerlijke maaltijden en excursies in de omgeving plus de vriendelijke gastvrijheid. Een prachtig concept waar bewustwording voorop staat!

In de avond worden de fakkels, het kampvuur en de kaarsen ontstoken en is het tijd voor een heerlijke (indien gewenst vegetarische) BBQ. De sfeer is relaxt en romantisch! Met een beetje geluk geniet u van een prachtige zonsondergang en een hemel met veel sterren. Een heerlijk ontspannen avond! Overnachting in een comfortabele safaritent met volledig ingerichte privé badkamer en een ventilator op een zonnepaneel (geen airco).

Inclusief

 • Privé chauffeur + gids
 • Toll
 • Alle benodigde transport tickets
 • Boottocht drijvende markt
 • Vliegtickets Bangkok - Loei + 20kg pp
 • Transfer naar de farm

Dag 5: Loei Province

Met het kraaien van de haan ontwaken en daarna op alle gemakt genieten van een heerlijk ontbijt, gemaakt door de Thaise gast familie. Deze ochtend staat een relaxte fietstocht door Wang Saphung (nabijgelegen boerendorp) op het programma. In dit niet toeristische dorp zijn wij namelijk de belevenis en iedereen zwaait ons dan ook vrolijk tegemoet! We maken diverse stops zoals wellicht bij de oude rijstmolen, de rubberplantage en bij de oude weverij waar het weefproces nog precies zo wordt uitgevoerd als honderden jaren geleden. Ondanks dat de taal soms een obstakel is zijn we overal zeer welkom. Ook een bezoek aan een typische traditionele boerenwoning en het plaatselijke schooltje (alleen op schooldagen). Verder zijn de vele originele houten woningen voor ons heel fotogeniek. Het is duidelijk dat de Thai er hier een geheel andere levensstijl op na houdt, niemand lijkt zich hier ergens druk over te maken en volgt het leven in de I-Sarn zijn eigen ritme. De bijzonder relaxte en zeker ook leerzame fietstocht duurt ongeveer 2,5 uur. 

Vervolgens verder naar het bergmeer Huay Krating. Deze omgeving is werkelijk schitterend te noemen en nu zult u begrijpen waarom men dit deel van Thailand tevens Klein Zwitserland noemt. Met behulp van een longtailboot wordt u in een huisjesraft naar het midden van het meer getrokken waar u gaat lunchen. Vervolgens blijven we daar heerlijk dobberen en genieten we van de rust en de natuur. Het meer is zeer schoon en zwemmen is mogelijk, dus vergeet de zwemkleding niet mee te nemen vandaag! Aan het eind van de middag rijden we terug naar de boerderij en staat er een heerlijke Thaise / Aziatische maaltijd op ons te wachten.

Activiteiten

Inclusief

 • Vervoer van en naar het startpunt
 • Alle genoemde activiteiten
 • Lunch
 • Diner

Dag 6: Phitsanulok

Na het ontbijt nemen we afscheid van de boeren familie en rijden we via een imponerende berggebieden naar Wat Phra Sorn Kaew, letterlijk vertaald ‘Tempel op een glazen klif’. Deze tempel bevindt zich op een ruim 800m hoge bergtop en is versierd met meer dan vijf miljoen kleurrijke mozaïektegels, een waar schouwspel! Daarna verder naar Phitsanulok, om hier te gaan White Water Raften een waar avontuur waarbij we met stroomversnellingen diverse “levels” zullen passeren. De tocht is veilig, maar nat worden we wel!

Inclusief

 • Privé gids / chauffeur
 • Entreegelden
 • Raften

Dag 7: Chiang Mai

De ochtend ter vrije besteding om rustig rond te dwalen rondom dit bijzondere resort!
Eind van de ochtend een transfer naar het treinstation van Phitsanulok om hier aan boord te gaan van de trein naar Chiang Mai.
Treintijden: V_13:20u A_19:30u. Bij aankomst in Chiang Mai een transfer naar het resort.

Inclusief

 • Transfers van/naar stations
 • 2e klasse treinkaartjes

Dag 8: Chiang Mai

Dag ter vrije besteding.

Lekker relaxen bij het resort, een Thaise massage proberen of er op uitgaan in Chiang Mai. Zo kunt u ervoor kiezen om te gaan wandelen langs de stadswallen van de oude binnenstad, Chiang Mai is ook prima op de fiets te verkennen, er zijn een aantal fietsverhuur bedrijven in de oude binnenstad, hier kunt u voor €4 per dag een fiets huren. Minder bekende tempels (en dus minder druk) die zeker de moeite waard zijn om te bekijken zijn Wat Chiang Man, Wat Lok Moli en Wat Sri Suphan.

Chiang Mai is ook uiterst geschikt om te winkelen, zowel voor de koopjesjagers (Warorot Markt in China Town) of op zoek naar souvenirs,
op de dagelijks geopende Night Bazaar (van 18u tot 23u). 

Dag 9: Chiang Mai

Vandaag halen wij u na het ontbijt rond 08:30u op voor een 2-daagse tour met 1 overnachting in een traditioneel bergstamdorp van de Karenstam. Deze tour vind plaats met een klein internationaal gezelschap. 

Onderweg stoppen we eerst bij de lokale markt om de inkopen te doen voor de komende dagen, onze gids zal u op de markt uitleg geven over alle lokale producten die er te zien zijn. Daarna rijden we door naar de Mork Fah waterval waar u een verfrissende duik kunt nemen. Vervolgens met de pick-up naar het Karen dorp waar de gids samen met u de lunch zal bereiden, na de lunch beginnen we aan de jungle-trek!

We zullen ongeveer 3,5u wandelen in de schaduw van de enorme bomen, op weg naar het Karen bergdorp Baan Pa Kao Lam.  Eenmaal aangekomen in het dorp is het tijd om kennis te maken met de mahouts (olifanten verzorgers) die al van oudsher samen met de olifanten in deze omgeving leven. Zij zullen ons vandaag mee op pad nemen om te laten zien hoe zij de olifanten verzorgen. U helpt de mahout niet alleen met eten geven aan de olifanten maar ook met hun dagelijks bad, een ervaring om nooit te vergeten!

Vannacht slaapt u in het bergdorp waar de lokale gidsen u ’s avonds rond het kampvuur graag mooie verhalen vertellen. 
Overnachtingen in een jungle kamp komen niet met airco en een warme douche maar wel met een erg unieke ervaring!

Let op: het programma kan ter plekke enigszins worden gewijzigd / aangepast aan de hand van plaatselijke omstandigheden.
Men dient in goede conditie te zijn voor het boeken van een trekking.

Inclusief

 • Gids / chauffeur
 • Lunch
 • Diner
 • Overnachting in een
  Basic Bamboo Hut

Dag 10: Chiang Mai

Vandaag vroeg uit de veren, na het kraaien van de haan schuiven we om 07:30u aan voor het ontbijt. Na het ontbijt stappen we op een bamboe vlot en zakken de Mae Taeng rivier af richting de eindbestemming, het dorp van de Shan. Onderweg stoppen we nog bij Lahu waardoor u het verschil tussen de verschillende bergstammen goed kunt zien. Afhankelijk van hoe snel u het vlot vaart wordt de lunch bij een van de bergdorpen genuttigd.
Tegen het eind van de middag wordt u terug naar het hotel in Chiang Mai gebracht.

Inclusief

 • Gids / chauffeur
 • Lunch

Dag 11: Chiang Mai

Vandaag een hele dag op pad met een E-bike! Tijdens deze elektrische fietstour fietsen we door rijstvelden en boomgaarden naar het dorpje Lamphun. De fietsen zijn geschikt voor alle leeftijden, als u even rustig aan wilt doen, wilt genieten van het uitzicht of onderweg wat foto’s wilt maken is dat heel gemakkelijk te doen met een E-bike. Laat u verrassen door de prachtige route en de interessantere stops onderweg.

Onze ervaren gidsen zorgen ervoor dat uw dag leuk, veilig en onvergetelijk zal zijn!

Rond 8u wordt u opgehaald bij uw hotel en is het ongeveer nog 20 minuten rijden naar het beginpunt van de fietstour.  De focus ligt op het zien van interessante dingen en mooie uitzichten zoals rijstvelden, boomgaarden, en de Ping River. Bestemming is het plaatsje Lamphun, ten zuiden van Chiang Mai, waar we stoppen om te lunchen. Op ons E-bike avontuur passeren we verschillende tempels zoals Wat Chang Nam, een archeologische vindplaats en Wat Phrathat Haripunchai (Lamphun). Als afsluiter een stop in Ban Thawai, het beroemde houtsnijwerkers dorp.

Tips Specialist

De E-bikes zijn geschikt vanaf 1.50m, draag stevige schoenen.

Inclusief

 • Vervoer van en naar het hotel
 • Water
 • Versnaperingen
 • Lunch

Dag 12: Ao Nang

Rond 08:30u wordt u bij het resort opgehaald voor een transfer naar Chiang Mai Airport.
Vanaf hier een binnenlandse vlucht naar Krabi Airport. V_10:20am A_12:20pm.
Bij aankomst op het vliegveld in Krabi een transfer van 30min naar Ao Nang Beach.

Inclusief

 • Transfers van/naar luchthavens
 • Vliegtickets incl. 20kg bagage per persoon

Dag 13: Ao Nang

Vrije dag

Dag 14: Ao Nang

Rond 08:30u wordt u opgehaald bij het hotel en naar de Hat Nopparat Thara pier gebracht om hier aan boord te gaan van de speedboot. De exacte route en tijden van onze stops worden dagelijks aangepast om zo goed mogelijke rekening te houden met het waterpeil, de weersomstandigheden en het zoveel mogelijk proberen te vermijden van de massa-tours.

Enkele hoogtepunten van onze 4-eilandentour zijn het bezoek aan de Phra Nang of Princess grot, Chicken Island, Tub Island en Talay Waek. Talay Waek is een fenomeen dat optreedt bij eb, waardoor een zandbank zichtbaar wordt die de Chicken-, Tub- en Moor-eilanden met elkaar verbindt. Uniek aan onze tour is de picnic lunch op Poda eiland. Voel het zand tussen je tenen terwijl je aan onze lage strandtafel zit, beschut door parasols, en geniet van een heerlijke authentieke Thaise maaltijd. Uiteraard is er gedurende de dag ruim de tijd om te relaxen en/of te zwemmen of snorkelen vanaf de boot.

Deze tour is met een klein internationaal gezelschap, rond 14u meren we terug aan op het vaste land.
Meerprijs voor een privé tour op aanvraag.

Tips Specialist

Neem koraalvriendelijke zonnebrand en een petje mee. Voor wie snel verbrand, is het aan te raden om tijdens het snorkelen een shirt te dragen.

Activiteiten

Inclusief

 • Transfers
 • Gids
 • National Park fees
 • Bezoek grot
 • Lunch
 • Snorkel spullen

Exclusief

 • Drankjes (buiten water)
 • Fooi voor de lokale gids

Dag 15: Ao Nang

Vrije dag

Dag 16: Khao Sok National Park

Rond 11u wordt u opgehaald bij het hotel in Krabi voor de tranfer naar Khao Sok, ongeveer 2,5u rijden.

Inclusief

 • Transfer

Dag 17: Khao Sok National Park

Dag ter vrije besteding, tal van hele en/of halve dag excursies zijn hier gemakkelijk ter plaatse te boeken.
Denk bijvoorbeeld aan kanoën, raften, tubben, hiken of maak een nacht-safari.

Dag 18: Khao Sok National Park

Na het ontbijt staat er een relaxte en schitterende tocht met een longtailboot over het Cheowlan meer op het programma. We meren aan bij de drijvende hutten (basic) waar we vanavond slapen, hier is de lunch en voldoende tijd om te zwemmen, kajakken, of rustig te genieten van de prachtige omgeving. In de middag maken we een wandeling door de jungle en brengen we een bezoek aan de grotten. Vanavond wordt er op de raft een simpele maaltijd genuttigd en kunt u 1 nacht helemaal tot rust komen, geen wifi alleen natuurgeluiden om u heen!

Note: Deze overnachting is op een super eenvoudige locatie, geen warme douche en de faciliteiten zijn zeer basic.
Nationale Park toegang dient ter plaatse aan de Rangers betaald te worden. (op het moment circa 400 THB per persoon).

Tips Specialist

Zorg voor een tas met spullen voor 1 nacht. 
De rest van de bagage blijft aan wal (in een beveiligde opslag) en krijgt u de volgende dag terug. 

Inclusief

 • Gids / vervoer
 • Alle genoemde activiteiten
 • Lunch
 • Dinner

Exclusief

 • Toegang tot het Nationale Park
 • Drankjes voor bij het eten
 • Fooi voor de lokale gids

Dag 19: Khao Lak

Vandaag vroeg wakker worden met de junglegeluiden op de achtergrond, de beste tijd van de dag om dieren en vogels te spotten die op zoek zijn naar eten voordat de hitte van de dag echt is begonnen. We maken een tocht met de longtailboot, bij terugkomst op de raft is er een ontbijt en daarna heeft u nog vrije tijd om te zwemmen in het meer of te relaxen. Eind van de ochtend maken we nog een wandeling door de jungle en daarna is het weer tijd om de longtail boot terug te nemen naar het vaste land. Hier lunchen we met een eenvoudige jungle-picknick en reizen we daarna verder met de minibus naar het resort in Khao Lak, ongeveer 2u rijden.

Activiteiten

Inclusief

 • Lunch
 • Transfers

Dag 20: Khao Lak

Vrije dag

Dag 21: Khao Lak

Vandaag een snorkeltour, met een speedboot, naar de prachtige Similan Eilanden.
Deze tour vindt plaats in een klein internationaal gezelschap, met een Engelssprekende gids.  

Vandaag vroeg op, rond 6.30am wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar Thap Lamu, een half uurtje rijden. Eenmaal aangekomen bij de haven krijgt u een korte uitleg over het programma en de verwachtingen aan boord. Na ongeveer anderhalf uur varen op de speedboot komen we aan bij Donald Duck Bay. Hier is er tijd om te relaxen op een van de mooiste stranden van Thailand of om met de gids mee te lopen naar een prachtige uitkijkpunt om de ware schoonheid van het gebied van bovenaf te zien. Pittoreske baaien en bloeiende, tropische fauna laten even de tijd vergeten.

Watertemperaturen rond de 30˚C en een zicht onderwater, van ongeveer 20 meter maken de zee zeer uitnodigend om te snorkelen. Onze kapitein heeft een extreem goede kennis van de negen eilanden rondom Similan en zoekt de beste snorkelplek van de dag kiezen, waar wordt gestopt is afhankelijk van lokale omstandigheden.

Activiteiten

Inclusief

 • Transfers
 • Lunch
 • Water / softdrink
 • Snorkel spullen
 • Engelssprekende gids
 • Toegang tot Nationale Park

Dag 22: Khao Lak

Rond 15u wordt u opgehaald bij uw resort en is het een klein half uurtje rijden naar de stijger voor vertrekt van deze Catamaran Sunset Cruise. Vanaf het strand aan het resort stappen we op de Catamaran en varen we langs een mangrovebos en een lokaal vissersdorp. De catamaran stopt op een schitterende plek waar u kunt zwemmen en relaxen. Als de zonsondergang inzet kunt u terug aan boord, onder het genot van een glasje bubbels en hapjes genieten van een romantische zonsondergang.

Inclusief

 • Catamaran tocht
 • Prosecco (1 fles per 2 personen)
  & Canapes

Dag 23: Einde van de Reis

Transfer naar Phuket Airport om hier aan boord te gaan van de vlucht naar huis.

Inclusief

 • Privé transfer
terug naar boven