Dag 1: Bangkok

Bij aankomst op het Internationale vliegveld van Bangkok staat onze gids u op te wachten en volgt een privé transfer naar het hotel. 

Check-in tijd van het hotel is 14u (eerder op aanvraag en/of op basis van beschikbaarheid),
wel kunt u bij aankomst de bagage veilig achterlaten en tevens direct gebruik maken van de faciliteiten van het hotel.

Tips Specialist

Haal gelijk bij aankomst op de luchthaven een Thaise simkaart, met een internet bundel.
Vraag uw gids gerust om eventjes met u mee te lopen!

Inclusief

 • Privé transfer
 • Gids
 • Toll

Dag 2: Bangkok

Na het ontbijt gaan we vroeg op pad zodat we, voordat het écht warm begint te worden, al een gedeelte van Bangkok hebben gezien. Om helemaal in de stemming te komen van het lokale leven, maken we gebruik van het openbaar vervoer. Het is afhankelijk van de locatie van het hotel of dit de sky train, metro, bus of iets anders zal zijn. Geen zorgen: de gids verzorgt alle tickets, en weet de weg!

We beginnen de dag met een bezoek aan de grootste bloemen en fruitmarkt van Thailand. Een immense variatie aan bloemen en fruit. Neem zeker ook even een kijkje bij een van de bloemen-rijgers die de meest bijzondere bloemstukken rijgen.  Vanaf hier verder met de publieke bus naar China Town, een der meest authentieke Chinese wijken ter wereld.

Dit is een wereld op zichzelf. Onvoorstelbaar chaotisch, fietsen, handkarren en scooters krioelen in kleine steegjes door elkaar heen. Maar niemand die zich daarover druk zal maken,  in China Town is het altijd een drukte van belang!
U wandelt door de smalle straatjes en bezoekt ook de Chinese markt met zijn doordringende Aziatische geuren, honderden soorten kruiden, bijzondere etenswaar en tal van andere snuisterijen.

Vervolgens is het tijd om aan boord te gaan van een zogenaamde longtailboot en maken we een tocht door de klongs (smalle kanalen) van Bangkok. We varen door de smalle kanalen en zien de vele oude houten woningen die tegenwoordig een schril contrast vormen met de hoge wolkenkrabbers. De tocht is indrukwekkend en geeft een goede kennismaking met het oude en moderne Bangkok. Tevens krijgt u een goede indruk van wat zich allemaal op en langs de waterkant afspeelt. Aan het einde van de tocht neemt de gids u mee voor een lunch in een lokaal restaurant waar u nog alle gelegenheid heeft om vragen te stellen over alles wat u vandaag heeft gezien. Na de lunch een bezoek aan Wat Arun, een van Bangkok's meest gefotografeerde  tempels. 

Daarna zal de gids u terug bij  het hotel afzetten, of als u nog niet moe bent en graag meer van de stad wilt zien, 
gaat de gids graag met u mee  voor een bezoek aan een der meest belangrijke bezienswaardigheden in Bangkok, het Koninklijke Paleis. Wel betaalt u zelf, ter plaatse, de entree voor het Paleis van 500 THB/pp.  Tevens het bezoeken waard is Wat Pho, het grootste tempelcomplex van Bangkok, gelegen pal naast het Paleis. Hier ziet u de enorme liggende Boeddha, met een lengte van 47 meter en hoogte van 15 meter. 

Inclusief

 • Privé gids
 • Alle benodigde transport tickets
 • Boottocht
 • Lunch
 • Entree Wat Arun

Exclusief

 • Entree Koninklijke Paleis
 • Entree Wat Pho
 • Fooi voor de gids

Dag 3: Bangkok

Ontdek de verschillende gezichten van Bangkok tijdens deze 5 uur durende fiets- en boot tour.  Van het drukke en bedrijvige Chinatown tot de groene, vergeten plantages van Bangkok. Tussendoor verkennen we ‘Het Venetië van het Oosten’ per longtail boot en genieten we van een Thaise maaltijd.

Deze tocht begint in Chinatown, een van Bangkok’s drukste wijken. We fietsen door smalle steegjes en zijstraatjes, langs ontelbare winkeltjes en over zeer bedrijvige markten. We passeren koopmannen, bouwvakkers, monniken – kortom, we zien hoe gewone mensen leven in deze miljoenenstad. Onze tocht gaat vervolgens door rustigere woonwijken en uiteindelijk gaan we aan boord van een longtail boot. Waarmee we over de kanalen van Bangkok zullen varen die het de naam ‘Het Venetië van het Oosten’ heeft opgeleverd. Houten huizen op palen, vrouwen die de was doen, en kinderen die vanaf de houten steigers lachend in het water springen; dit is het èchte Bangkok.

Uiteindelijk zetten we weer voet aan wal in Bang Kachao, een landelijk gebied met de bijnaam 'Green Lung' te danken aan de vele plantages die hier te vinden zijn en aan de vorm van het eiland, wat doet deken aan een long. Hier zie je geen snelwegen of skytrain-stations, het landschap bestaat voornamelijk uit landweggetjes, palmbomen en bloemkwekerijen. De stilte die hier hangt staat in scherp contrast met de drukte van Chinatown. Het is bijna niet te geloven dat we een uur eerder nog tussen de scheurende auto’s en toeterende tuk-tuk’s in fietsten!

Deze tocht is met een internationaal gezelschap, met een Engels sprekende gids en duurt ongeveer 5 uur. U kunt kiezen om te beginnen om 07u of om 13u.

Tips Specialist

Wij raden aan om te kiezen voor de ochtendtour, omdat het dan nog niet zo warm is.
Bovendien is de markt die tijdens deze tocht wordt bezocht dan ook veel levendiger dan in de middag!

Inclusief

 • Water
 • Versnapering onderweg
 • Lichte maaltijd

Exclusief

 • Vervoer van en naar het startpunt

Dag 4: Kanchanaburi

Na een vroeg ontbijt haalt de gids u op bij het hotel in Bangkok en nemen we een privé minibusje naar Mahachai, de grote vismarkt van Thailand. Hier maken we een korte wandeling over de markt. Vervolgens steken we de rivier over met een pondje en nemen de we lokale trein van Baan Laem naar de Mae Klong Market, in Thailand Talad Rom Hub genaamd, waar we rond 11 uur zullen arriveren. Het is een verbazingwekkende tocht… Once in your lifetime! De trein gaat soms rakelings langs de huizen en even later lijkt het wel alsof de trein een verkeersweg opdraait en rijden de auto’s soms pal naast ons. Een erg leuk avontuur om mee te maken!

Bij het Rotfai Rom Hub Station is de spoorweg helemaal dicht gebouwd met parasols, manden, kisten etc. Schoorvoetend rijd de trein luid claxonnerend het station binnen. De parasols worden snel ingeklapt, luifels binnen gehaald, manden, kisten en karren aan de kant geschoven en zo kan de "Thaise Intercity" vervolgens het station binnen rijden. Een prachtig, en voor onze begrippen, ongekend en fotogeniek schouwspel dat in Europa volledig ondenkbaar is. 
Na ongeveer 20 minuten verlaat de trein het station en zien we hoe de manden, kisten enz in een ijltempo weer op de rails worden gezet, de parasols en luifels uitgeklapt en lijkt het in een mum van tijd alsof er nooit een trein is binnen gereden. 

Na dit bezoek rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak, hier worden nog dagelijks producten verkocht vanaf het water. Het laatste stuk doen we per longtailboot zodat we al varend op de markt zullen arriveren. Het is een prachtig en kleurrijk schouwspel om te zien hoe de trotse Thaise dames al varend hun koopwaar aan de man weten te brengen. Hier krijgt u voldoende tijd om rond te lopen en te lunchen. Wanneer u uitgekeken bent stappen we weer de minibus in en rijden we verder naar het hotel in het centrum van Kanchanaburi.

Inclusief

 • Privé chauffeur
 • Gids
 • Toll
 • Alle benodigde transport tickets
 • Boottocht drijvende markt

Dag 5: Kanchanaburi

Na het ontbijt bezoeken we in een rustig tempo de hellfire-pass en maken hier een korte wandeling.
Wilt u het bezoek aan de Hellfire Pass overslaan dan is dit geen probleem, bespreek dit de dag van te voren met u gids.

In de loop van de ochtend gaan we naar het kleine station van Tham Krassae en vertrekken we even later voor een korte rit over de beruchte “dodenspoorweg”. Een indrukwekkende treinrit waarbij het passeren van het zogenaamde “bamboeviaduct” het hoogtepunt is, een zeer fotogenieke tocht. 

Daarna rijden we door naar de Erawan Watervallen. Deze watervallen bestaan uit zeven ‘trappen’. De verschillende trappen zijn te bereiken via een avontuurlijk pad door de jungle. De eerste drie levels zijn goed te bewandelen, voor de overige levels dient u in goede conditie te zijn. Onderaan iedere waterval is een kristalheldere poel waar je met het blote oog vissen ziet zwemmen en waar -nu komt het beste gedeelte- je als bezoeker een verfrissende duik kunt nemen. Middenin een dichtbegroeide, groene jungle, zien we over de rand van verschillende rotsblokken helderblauw water naar beneden stromen. Het water komt uit in verschillende terrassen, waar we de bladeren op de bodem zien liggen en de scholen vissen voorbij zien zwemmen.

Tips Specialist

In het water zwemmen Red Garra vissen, ook wel bekend als fish-spa-visjes. Ze knabbelen graag het eelt van de voeten, dit kan even schrikken zijn maar wees gerust: de vissen hebben geen tanden en kunnen niet meer doen dan aan de voeten kietelen.

Inclusief

 • Privé chauffeur
 • Gids
 • Bezoek Hellfire
 • Treintocht
 • Bezoek Erawan

Dag 6: Nachtreis

In de ochtend komt de gids u ophalen en brengen we een bezoek aan de beroemde Bridge on the River Kwai, het Jeath oorlogsmuseum en desgewenst, een bezoek aan de erebegraafplaats van honderden Nederlandse soldaten, gesneuveld tijdens de dwangarbeid in de tweede wereldoorlog aan de Thailand – Birma spoorweg.

Daarna rijden we verder naar Ayutthaya, de voormalige hoofdstad van Thailand ontdekken! Destijds een van de rijkste en machtigste steden van Zuid-Oost Azië. Dat is nog steeds te zien aan alle tempels en paleizen die deze stad rijk is. Ayutthaya was ook een handelsstad en de eerste Europeanen hier waren de Portugezen, gevolgd door de eigen VOC die hier in 1604 voor het eerst aanlegden. Het historische belang en het verlangen de ruïnes en overige architectonische hoogstandjes van deze bijzondere stad te beschermen, levert Ayutthaya een plaatsje op de werelderfgoedlijst van UNESCO op.

We bezoeken Wat Yai Chai Mongkol en Wat Mahathat en als er nog tijd over is, nog een aantal minder drukke en minder bekende tempels.

De gids zal ervoor zorgen dat u op tijd bij het treinstation in Ayutthaya wordt afgezet om aan boord te gaan van de nachttrein naar Chiang Mai.
2e klasse slaaptrein met airco, treintijden: V_19:45u A_7:30u.

Note: Treintickets worden uitgegeven op basis van beschikbaarheid. De tickets uitgegeven door Thai Railway kunnen echter pas 30 dagen voor vertrek worden bevestigd. Mochten er onverhoopt geen treintickets geboekt kunnen worden, komen de kosten voor alternatief vervoer (en evt. extra overnachting) voor eigen rekening.

Tips Specialist

Bespreek van te voren uw wensen met de gids. Wilt u graag langer in het museum en/of de erebegraafplaats blijven dan kan dit maar heeft u minder tijd om de tempels in Ayutthaya te bezoeken. Wilt u b.v. veel tijd in Ayutthaya doorbrengen, dan kunt u desgewenst het bezoek een Jeath museum en/of de erebegraafplaats overslaan. 

Inclusief

 • Privé chauffeur
 • Gids
 • Entreegelden
 • Slaaptreintickets

Dag 7: Northern Thailand

Bij aankomst op het station in Chiang Mai staat onze chauffeur u op te wachten voor de transfer naar een zeer bijzondere overnachtingslocatie;
The Chai Lai Orchid Elephant Ecolodges. 

De check-in tijd is 14u, eerder op basis van beschikbaarheid. Wel kunt u bij aankomst direct gebruik maken van de faciliteiten van het resort en de bagage hier veilig stallen. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf de resort een tochtje maken met een bamboe raft op de Mae Wang rivier of een wandeling maken in de bosrijke omgeving van het resort. 

Inclusief

 • Transfer

Dag 8: Northern Thailand

Na het ontbijt komt onze gids u op halen voor een rondreis door Noord Thailand, te beginnen in het Nationale Park van Doi Inthanon. Met als eerste stop van vandaag, de Wachirathan waterval, met een viewingplatform voor een prachtig uitzicht.  Vanwege de licht-inval is hier op de meeste dagen een regenboog in de waterval te zien. Daarna  verder naar het startpunt van de trekking van vandaag. Een twee-urige trekking over het Pha Dok Siew Nature Trail, onder begeleiding van een van de locale hilltribe gidsen. Het is een bijzondere route met mooie vergezichten over de bergen en rijstterrassen. We passeren ook de Dok Siew Cliff, die de naam heeft gegeven aan de waterval en het pad. De trekking eindigd in het dorpje Ban Mae Klang Luang, waar u kunt genieten van een heerlijke kopje vers gemaakte koffie, met bonen uit eigen tuin, met wederom prachtige uitzichten over de rijstvelden.

Als afsluiting van de dag een bezoek aan de beroemde Royal Twin Pagoda, een bijzonder tempelcomplex met een schitterend uitzicht, gebouwd ter ere van het 60-jarige huwelijksjubileum van de voormalige Thaise Koning. Een paar minuten verderop is de de Summit van Doi Inthanon, op 2565m hoogte is dit het hoogste punt van Thailand. Vanaf hier is het nog een klein uurtje rijden, langs een schitterende bergroute, tot het guesthouse in Mae Chaem. 

Inclusief

 • Privé gids/chauffeur
 • Entreegelden

Dag 9: Mae Hong Son

Na het ontbijt haalt de chauffeur jullie op voor een tocht naar Mae Hong Son, prachtig gelegen in een dal omringd door beboste bergen. Mae Hong Son kwam in 1831 voort uit een klein olifantenkamp en bleef geïsoleerd tot in 1965. In 1966 werd het door een geplaveide weg met Chiang Mai verbonden. De provincie wordt van oudsher overheerst door het naburige Birma, zoals blijkt uit de architectuur. Shan en Karen maken het grootste deel van de bevolking uit en komen nog steeds de grens over om zich in Mae Hong Son en omgeving te vestigen. De bijnaam van Mae Hong Son is Stad in de mist omdat er in de vroege ochtend vaak laaghangende sluierbewolking hang. 

Rond 9am vertrekken voor een rit van ongeveer 4u door de bergen. Vraag uw chauffeur gerust onderweg te stoppen om foto's te maken van de prachtige omgeving! Rond lunchtijd komt u aan bij het Huay Pu Keng dorp, de woonplaats van Karenni Hilltribe die vandaag de dag nog leven volgens de oorspronkelijke traditie van hun voorouders. Voor buitenstaanders beter bekend als de 'long-neck' Kayan en de 'big-ears' Kayaw. De dames met de ringen om de nek en in de oren zijn gewend aan (buitenlandse) bezoekers en poseren meestal vol trots voor een foto en maken graag een praatje over het dagelijkse leven in het dorp. Het stellen van persoonlijke vragen of het aanraken van de dames wordt echter niet op prijs gesteld. Na de lunch kunt u rond lopen in het dorp en zo lang blijven als u wilt. Wanneer u genoeg heeft gezien zal de chauffeur de route voortzetten naar de Wat Phrathat Doi Kung Mu tempel, van waar u een schitterend uitzicht heeft over het plaastje Mae Hong Son! Einde van de middag wordt u bij het hotel afgezet.

Maak een (avond) wandeling om het Chong Kham meer.
Dit meer werd oorspronkelijk gebruikt om olifanten te wassen en is op zijn mooist wanneer de vroege ochtend mist de stad omhult.

Tips Specialist

In het dorp is een schooltje voor de kinderen, gelieve geen snoepgoed en/of plastic speelgoed geven aan de kinderen.
Wilt u toch graag iets geven, dan maakt u de school erg blij met o.a. zeep, tandpasta, instant noodles en vers fruit. 

Inclusief

 • Privé gids/chauffeur
 • Entreegelden

Dag 10: Mae Hong Son

Na het ontbijt vertrekken we naar Pang Oung Lake, een van de verborgen juweeltjes in de provincie Mae Hong Son. Met een vissersbootje of bamboevlot maken we een rondje over het meer om zo te genieten van de rust en het prachtige landschap om ons heen. Daarna door naar Ban Rak Thai, een authentiek dorp met veel oude houten huisjes in Zuid-Chinese stijl. Veel gebouwen zijn gebouwd met behulp van traditionele methoden van modder en stro. Lage heuvels bedekt met theeplantages omringen het dorp en de Burmeese grens ligt slechts een kilometer naar het noorden. 

Activiteiten

Inclusief

 • Privé gids/chauffeur
 • Entreegelden

Dag 11: Pai

Vandaag op pad naar Pai, de weg is smal en met veel bochten. De tocht naar Pai is fascinerend en onderweg gaat u genieten van vele mooie panorama’s. Ook passeert u de hoogste bergweg van Thailand. In de vroege ochtend hangen er in de bergtoppen van Mae Hong Son vaak mistsluiers, hetgeen een mysterieuze sfeer geeft. De route is indrukwekkend en gaat over een bergrug van 1500 meter, dit is een uitloper van het Himalaya gebergte.

Na ongeveer een half uurtje rijden stoppen we bij de Tham Pla  Cave (vissen grot). Deze schilderachtige plek ten noorden van Mae Hong Son is eigenlijk een vijver met een beek aan de voet van een kalksteenrots en dankt zijn naam aan de enorme karpers die erin rondzwemmen. Na ongeveer 1,5u verder rijden is de volgende stop bij de Tham Lod Cave, kalksteengrotten met een prachtig scala aan glinsterende kalksteenkarstformaties. Begin van de middag komt u aan bij het hotel in Pai, de rest van de dag is ter vrije besteding zo heeft u nog ruim de tijd om rond te kijken in Pai. Een dorp met nog honderden houten woningen. Het door bergen omgeven dorp wordt gezien als één der mooist gelegen dorpen in Thailand. 

Tips Specialist

Breng vanavond zeker een bezoekje aan The Pai Walking Street en/of doe een drankje in een van de vele barretjes met uitstekende live muziek. 

Activiteiten

Inclusief

 • Privé gids/chauffeur
 • Entreegelden

Dag 12: Pai

Na een vroeg ontbijt wordt u vandaag opgehaald voor een jungle trek (met een klein internationaal gezelschap) in de Soppong jungle, op ongeveer 1,5 uur rijden van Pai vandaan. U wordt afgezet bij het Ban Rai Village waar de trekking berg opwaarts begint. We lopen dwars door de plantages van de hilltribes, waar we de hilltribe mannen druk in de weer met hun gewassen zullen zien, genietend van het prachtige uitzicht van de vallei en de bergen om ons heen. We maken een korte stop bij een Lisu Village waarna onze trekking verder gaat naar de top van de berg, waar we zullen lunchen.

Na de lunch vervolgen we onze trekking door een prachtig bamboo-bos, onze weg naar beneden zoekend over de rotsen en door de jungle totdat we aankomen bij onze volgende stop; de Spirit Sink Hole. Een prachtig natuurlijk fenomeen, waarbij je op de rand kunt staan van een gigantische sinkhole wat honderden meters diep is.

We vervolgen onze tocht naar beneden met een stop bij het Black Lahu Village, wat in een beschutte vallei ligt.
Hier worden we weer opgehaald voor de transfer terug naar Pai.

Tips Specialist

De trekking is ongeveer 12km lang en is 5-6 uur lopen/hiken – medium moeilijkheidsgraad.
U dient in goede conditie te zijn voor een trekking. Trek stevige schoenen aan.

Inclusief

 • Gids + chauffeur
 • Lunch

Dag 13: Chiang Mai

De ochtend is ter vrije besteding, Pai leent zich uitstekend om zelf op pad te gaan.
Zo zijn er fietsen te huur bij het resort, voor €3 per dag of bezoek de Pai Canyon (met name erg mooi tijdens zonsop-ondergang), 
of een van de vele natuurlijke hot springs. 

Begin van de middag wordt u opgehaald door een minibusje voor de transfer naar Chiang Mai, dit een een gedeelde transfer met andere reizigers.
Het is ongeveer 4u rijden terug naar Chiang Mai.

Inclusief

 • Transfer

Dag 14: Chiang Mai

Na het ontbijt worden we in het hotel opgehaald (ca. 09:00 uur) en gaan we via een interactieve route speciaal samengesteld voor reizigers met kinderen, richting de bergen (Doi is het Thaise woord voor berg) van Chiang Mai.

De eerste stop is bij het PooPoo Paper Park. De naam zegt het al, hier maken ze papier van olifanten poep! Dit openluchtmuseum is interactief en met name de kinderen worden gestimuleerd om alles uit te proberen en zelf papier te maken.

De volgende stop is de Siam Insect Zoo, waar niet alleen insecten maar ook de meest prachtige vlinders in de vlindertuin en vele andere interessante beestjes te zien zijn. Onder begeleiding van het zeer enthousiaste personeel mogen de kinderen (als ze durven) alle beestjes oppakken en aanraken, van wandelende takken tot schorpioenen. Je kijkt gegarandeerd je ogen uit!

Rond lunchtijd rijden we naar een prachtig meer; Huay Thung Tao. Een grote favoriet van de lokale bevolking voor een dagje uit op een vrije dag, die hier graag gaat eten in een van de bamboehutjes, drijvend op het water. Hier kunt u heerlijk uitgebreid lunchen (de lunch dient ter plaatse te worden afgerekend, vanwege het enorme aanbod is deze niet bij de tour inbegrepen).

Na de lunch kunt u vanuit het bamboehutje nog even genieten van het mooie uitzicht, een heerlijke wandeling maken of lekker zwemmen in het meer. Ook zijn er waterfietsen en kano’s te huur. U geeft zelf aan wanneer u genoeg hebt gezien, waarna de gids u terug brengt naar het hotel.

Inclusief

 • Entreegelden

Exclusief

 • Lunch

Dag 15: Chiang Mai

Rond 8.30u wordt u opgehaald bij het hotel voor een transfer naar het opstappunt van de tour. Hier krijgt u uitleg over de dag en het gebruik van de fietsen en kayaks en maakt u kennis met de gids en evt. groepsgenoten van vandaag. Daarna vertrek naar Wat Ban Den, de grootste en meest kleurrijke tempel van het Noorden van Thailand met tevens een prachtig uitzicht, zeer fotogeniek! Hier krijgt u de tijd om rond te lopen en foto's te maken.
Daarna is het tijd om op de mountainbikes te stappen voor een schitterende route van ongeveer 1,5u fietsen langs de groene oevers van de Mae Ping.
Hier krijgt u een kijkje in het dagelijks leven van de boeren die in deze pittoreske vallei hun gewassen verbouwen.  
De fietstocht eindigt bij de opstapplaats van het kayakken; peddel door het serene landschappen van het Mae Taeng Forest Reserve en geniet van het ongelooflijke mooie landschap wat u omringd. Onderweg stoppen we nog bij een restaurant langs de rivier voor de lunch.
Einde van de middag wordt u weer afgezet bij het hotel in Chiang Mai (rond 15:30u).

Tips Specialist

Wat mee te nemen: zonnebrandcrème, zonnebril, een hoed/petje, schoenen (fietsen) en extra droge kleding.

Inclusief

 • Vervoer van en naar het hotel
 • Water
 • Lunch

Dag 16: Einde van de Reis

Transfer naar Chiang Mai Airport.
Vanaf hier kunt u verder naar Khao Sok of een strandbestemming naar keuze.

Inclusief

 • Privé transfer
terug naar boven