Fantastiska Amazonas

Dela med sig:

Dag 1: Cuyabeno Wildlife Reserve

Ankomst Lago Agrio. Pick-nick i Cuyabeno, och checka in vid reservatets kontor.

Nu väntar en 2 timmars båttur på Río Cuyabeno för att nå lodgen. På vägen dit ser du olika typer av fåglar och andra djur.

Vid ankomst kan du bada i lagunen och sedan njuta av den magnifika solnedgången mitt i Laguna Grande.

Dag 2: Cuyabeno Wildlife Reserve

Vandring under 3–4 timmar i primärskogen med din guide. Du får förklarat hur det tropiska ekosystemet fungerar och lär dig om medicinalväxter samtidigt som du har möjlighet att se exotiska fåglar och olika apor.

Tillbaks till din lodge för vilotid och lunch. Ett besök med fjärils-skådning och bad i lagunen står sedan på programmet. Har du tur kan du få se de underbara rosa delfinerna medan du tittar på solnedgången. Efter middagen kan du ta dig ut på en spännande nattaktivitet, safari för att kanske få se kaimaner på floden.

Dag 3: Cuyabeno Wildlife Reserve

Efter en timmes kanotfärd får du möta en familj från byn Tarapuy. Du kan bl a lära dig hur man förbereder Casabe, ett traditionellt Yuca-bröd.

Under båtturerna har du utan tvekan chans att upptäcka fåglar, apor, ormar, rosa delfiner, sköldpaddor och många andra djur längs floden.

Du äter lunch i byn. På kvällen kan du gå på en nattvandring för att söka efter insekter, spindlar, gekkos, skorpioner samt lyssna på det lugnande ljudet från det ”amasoniska” nattlivet.

Dag 4: Resans slut

Dags för fågelskådning som en valfri utflykt. Du tar dig tillbaks till Lago Agrio. Transfer och hemfärd. 

tillbaka till toppen