De Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibiƫ is is de twee na grootste canyon in de wereld (en de diepste in Afrika). Het is de op twee na meest bezochte toeristen attractie van Namibiƫ. De canyon is ongeveer 160 km lang, tot 27 km breed en 550 m diep.
De Fish River Canyon bestaat voor het grootste deel uit zwart kalksteen en zandsteen. Door de kloof loopt de Fish River, een lange rivier van 650 kilometer. Na de Canyon mondt deze rivier uit in de Oranje Rivier. Halverwege de Canyon, 80 kilometer noordwaarts van het zuidelijke Ai-Ais, kronkelt de rivier bij Hell's Bend in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten die bereikbaar zijn voor publiek, zoals Main Viewpoint en Hiker's Viewpoint. Beide uitkijkpunten zijn bereikbaar via Hobas Campsite. Bij Main Viewpoint is rondom het uitkijkpunt een picknickplaats gemaakt met, toiletten, tafels en enkele braaiplaatsen. Vanaf de picknickplaats kijk je in westelijke richting naar de Canyon. Vooral in de ochtenden is het zicht helder. Het is overigens niet toegestaan om in de canyon af te dalen. Dit is alleen toegestaan aan deelnemers aan de Fish River Canyon Hiking Trail. De wandeltocht duurt 5 dagen, is alleen geopend tussen 1 mei en 15 september en moet vooraf besproken worden.
Ais Ais
In het zuiden eindigt de canyon bij Ais Ais, waar tevens warme bronnen zijn. Ais Ais beschikt over een bungalowpark met restaurant en andere faciliteiten. Het restcamp is eigendom van NWR, Namibian Wildlife Resort. Je kunt vanaf Ais Ais wandeltochten maken (gemarkeerd). Deze wandeltochten leveren niet hetzelfde uitzicht op zoals bij de uitkijkpunten van Hobas Campsite.
Aan de oostkant van de Fish River Canyon ligt sinds 1996 het Gondwana Canon Park. Jarenlang werd dit droge land (regenval is minder dan 100 mm per jaar!) gebruikt voor het houden van schapen. Met het oprichten van het Gondwana Canon Park is een begin gemaakt met het teruggeven van circa 100 000 hectare grond aan de natuur. De oorspronkelijke flora en fauna keert langzamerhand terug. Kudu, gemsbokken, springbokken en struisvogels vormen nu een gezonde populatie die zich vrijelijk kan bewegen en waarvoor watervoorzieningen zijn getroffen.