Spier er en av de eldste vingårdene i Sør-Afrika med en innspilt historie fra 1692. Mens Spier er forankret i denne arven, har Spier en levende og bevisst energi. Prisbelønt vin kan kobles sammen med fabelaktig mat, dyrkes enten på gården eller av nærliggende bønder. Vingården er en av de mest tildelte i landet, og Spier Hotel og møtefasiliteter tilbyr inspirerende vinmarker utflukter i roen i naturen.

Spier er forpliktet til å gjøre det rette for miljøet og lokalsamfunnene, og er kjent for sin ansvarlige turisme tilnærming. Gården har blitt anerkjent av ulike eksterne organisasjoner, inkludert Fair Trade in Tourism (FTTSA) og Wine Industry Ethical Trade Association (WIETA).

I 2011 anerkjente Condé Nast Traveler World Saver Award godkjente eiendommen som det beste internasjonale reisemålet «Doing it All'. Spier er medlem av Biodiversitet & Wine Initiative (BWI), og kjelleren har ISO 22000-sertifisering, er Fair Trade akkreditert, organisk sertifisert og følger Integrated Production of Wine (IPW) kriterier.

Spiers miljømessige og sosiale tiltak er mange og varierte, og inkluderer måter å redusere vannforbruket på. 100% av avløpsvannet, og over 80% av det faste avfallet, resirkuleres. Spier støtter lokalsamfunn gjennom trepreneur prosjektet, som oppfordrer folk i fattige samfunn til å dyrke trær i bytte mot viktige varer. Boet støtter også gründere ved å hjelpe dem med å skape mikroforetak knyttet til Spier.