VI INTRODUSERER DEG TIL PINNACLE POINT – HER HAR MAN FUNNET DE ELDSTE BEVISENE SOM VISER VÅR UTVIKLING OG MODERNE MENNESKELIG OPPFØRSEL.

DNA-forskning har vist at alle mennesker som lever i dag, Nedstammer fra en liten befolkning som levde mellom 150.000 og 200.000 år siden. Arkeologisk forskning har vist at noen av disse menneskene bodde i Mossel Bay ...

Tillat oss å introdusere deg til Pinnacle Point - stedet som har avslørt det tidligste beviset for moderne menneskelig oppførsel.

Denne korte, strekningen av den sydafrikanske kystlinjen er ikke bare spektakulært vakker, det er også her man har funnet noen av de mest betydningsfulle arkeologiske funn, som er gjort om opprinnelsen til alle levende på jorden i dag.

Den potensielle arkeologiske verdien av Pinnacle Point ble først identifisert av Jonathan Kaplan og Peter Nilssen under en arkeologisk konsekvensanalyse, som del av den bredere miljøkonsekvensanalysen for golfbanen og kasinoutviklingen.

I 1998 introduserte dr. Nilssen prof. Curtis Marean (Arizona State University, USA) til hulene, og i 2000 stiftet de sammen Mossel Bay Arkeologiske Prosjekt. Prøveutgravninger i 2000 var svært vellykkede, og arkeologiske undersøkelser i hulene pågår fortsatt. Forskning på eldgamle klima og miljøer, ble en integrert del av forskningsprosjektet (kalt SACP4) i 2005, og i dag er det en av de beste finansierte prosjektene av sitt slag i hele verden.

Moderne menneskelig oppførsel 162.000 år siden?

De viktigste funnene ble publisert i det ledende vitenskapelige tidsskrift, Science and Nature. For øyeblikket inneholder Cave 13B noen av de tidligste bevisene for moderne menneskelig atferd i verden, datert til 162 000 år siden. Pinnacle Point er nå en provinsiell kulturarv og er også oppført hos UNESCO, som et potensielt verdensarvsted.

Point of Human Origins turer

Disse viktige arkeologiske områdene er nå tilgjengelige for små grupper av mennesker. Disse spennende, stimulerende, halvdags eller 1,5 timers utfluktene, vil endre måten du tenker på, om vår opprinnelse som moderne, tenkende mennesker.